Основни ястия с месо

Лакомник
»
Рецепти
»
Основни ястия с месо
Пилешки дробчета по френски
Пилешки дробчета по френски
Лукът и чесънът се нарязват на филийки и се пържат на тих огън. След като се задушат се вадят от мазнината и се слагат дробчетата на по силен огън, като се...
Телешко със сметанов сос
Телешко със сметанов сос
Овкусете телшките пържоли със сол и черен пипер. Разтопете маслото в тиган и запържете пържолите от двете страни. Когато са готови ги извадете. В същата...
Свинско с ориз и зеленчуци
Свинско с ориз и зеленчуци
Месото, патладжанът, тиквичката и пиперката се нарязват на парченца. Доматите се обелват, изчистват се от семето и се нарязват на четвъртини. Нарязаното месо...
Кюфтета яхния с вино
Кюфтета яхния с вино
Оризът се полусварява в подсолена вода и се охлажда. Каймата се омесва със ситно нарязаната 1/2 глава лук, сол, черен пипер, магданоз и сварения ориз....
Пиле със сос от боровинки
Пиле със сос от боровинки
Пилето се измива добре и се порционира. Изпържва до златисто. Овкусява е с мащерката, солта и черния пипер. Залива се с виното и се оставя да къкри в тигана,...
Ароматно свинско в хрупкаво тесто
Ароматно свинско в хрупкаво тесто
Смесете подправките за маринатата, прибавете зехтина, намажете месото и оставете в хладилника за час. Нарежете моркова, лука, целината, чушката и запържете...
Пиле фрикасе с наденица
Пиле фрикасе с наденица
Сотирайте пилешкото и надениците в тиган за около 5 минути. Извадете месото от тигана. В същата мазнина добавете двата вида лук. Запържете леко, докато...
Дроб сарма с кайма
Дроб сарма с кайма
Изчистеният, измит и ситно нарязан лук се слага в тиган или в тенджера и се прибавят олиото, 2 супени лъжици вода и щипка сол. Задушава се няколко минути и...
Телешко с гъби, лук и синьо сирене
Телешко с гъби, лук и синьо сирене
Загрейте мазнина в голям тиган на висока температура. Запържете месото. Пържете, докато покафенеят от двете страни за по няколко минути. След това извадете...
Бутер тарта с кайма и грах
Бутер тарта с кайма и грах
Загрейте фурната до 180 градуса. Разточете тестото в намаслена тава и набодете на няколко места с вилица.
Пилешко в сос от топено сирене
Пилешко в сос от топено сирене
Нарежете местото и го запържете при постоянно бъркане. Сварете гъбите за 10 минути и ги нарежете. Прибавете ги към месото, запържете и подправете на вкус....
Свински карета в сладко-кисел сос
Свински карета в сладко-кисел сос
Начукайте пържолите и ги мариновайте с добре смесените за маринататат продукти за 1 нощ. Пригответе глазурата като разбъркате добре меда, кетчупа и ситно...
Телешко с тиквички и грах
Телешко с тиквички и грах
Нарежете месото и го сварете. Лука, чесъна, морковите и чушките нарежете на дребно и ги задушете в мазнината. Добавете нарязаните на едро тиквички. Наръсете...
Пиле с маслини и каперси
Пиле с маслини и каперси
Сложете пилешките бутчета в купа и добавете всички съставки, без виното. Разбъркайте добре и оставете да се маринова за няколко часа. Най-добре за една нощ....
Пилешко руло в шунка
Пилешко руло в шунка
Нарежете на ситно босилека, добавете пасирания чесън, орехите и подправете на вкус. Направете в пържолите джобчета. Настържете кашкавала, смесете го с...
Пиле с прошуто
Пиле с прошуто
Пилешките филета се разрязват на половина, ако са големи. Увиват се с фолио и леко се начукват. След това увийте филетата с прошуто. Овкусете със сол и черен...
Задушено ароматно телешко
Задушено ароматно телешко
Нарежете месото на големи парчета. Лука, целината и морковите почистете и настържете на едро ренде. Счукайте чесъна. Запържете месото в малко олио,...
Кавърма по кюстендилски
Кавърма по кюстендилски
Месото се задушава в мазнината и малко вода. Прибавят се червеният и черният пипер, останалата вода и виното. Празът се нарязва на не много ситно и...
Свинско с лимон и риган
Свинско с лимон и риган
В голям найлонов плик смесете сока от лимона и зелените подправки. Сложете месото вътре, оваляйте го добре в марината и завържете плътно плика, преди да...
Картофи с бекон и лук
Картофи с бекон и лук
Обелете картофите. Разрежете ги на няколко места по ширина, но така че да не стига ножът до края на картофа. Трябва да се получат дълбоки цепнатини. В...
Пиле с аспержи
Пиле с аспержи
Почистете 1 цяло пиле и го осолете. Направете марината от лимоновия сок, соевия сос, мащерката, лъжица разтопено масло и черен пипер. Намажете с нея обилно...
Леберкез на фурна
Леберкез на фурна
Смиламе с машинка месото и го поставяме в дълбок съд. Към каймата прибавяме настъргания лук, чесън, нарязания на колелца морков, нарязания на ситно магданоз,...
Кюфтета с изцедено кисело мляко
Кюфтета с изцедено кисело мляко
Поставяме каймата в подходящ съд и към нея прибавяме предварително 1 глава нарязан кромид лук и 1 яйце. Поръсваме с кимион, риган, сол и черен пипер....
Турска мусака
Турска мусака
Ситно нарязаният лук се задушава в олиото, прибавя се каймата и се пържи, докато стане на трохи. Морковите, нарязани на кубчета, се прибавят към каймата и се...
Нервозни кюфтета
Нервозни кюфтета
Към каймата се прибавят предварително накиснатият в студена вода и изстискан хляб, яйцата, магданозът, чубрицата, натрошените на ситно и почистени от...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек.