Основни ястия с месо

Лакомник
»
Рецепти
»
Основни ястия с месо
Пилешки крилца с ориз
Пилешки крилца с ориз
Запечете крилцата с мазнина във фурната. После към тях добавете нарязаният лук. След 5 минути добавете и ориза, задушете няколко минути и прибавете...
Телешки медальон със спанак
Телешки медальон със спанак
Спанакът се сварява в подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се задушава в 100 г масло. Останалото масло се загрява, прибавя се брашното, разрежда...
Заешки хапки в соев сос
Заешки хапки в соев сос
Сваряваме добре заека. Обезкостяваме месото и го нарязваме на парченца с големина по наш избор. Така нарязаните хапки поливаме със соевия сос, поръсваме с...
Свинско бонфиле с гъби и кашкавал
Свинско бонфиле с гъби и кашкавал
Месото както е цяло се напръсква с лимоновия сок и се покрива с нарязаният на филийки лук. В затворен съд се държи в хладилник поне 10 часа, след това се...
Пълнени свински гърди
Пълнени свински гърди
Спанакът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се пасира. Прибавят се млякото, разбитите белтъци и хлябът, нарязан на малки кубчета. Поръсва се със сол,...
Пилешко с лук и пикантен сос
Пилешко с лук и пикантен сос
За да приготвите соса нарежете на ситно само бялата част на лука и 1 корен джинджифил и залейте с 5 с.л. зехтин. Намажете пилето със сол и го сварете в...
Свински руладини с бекон и сметана
Свински руладини с бекон и сметана
Месото се слага за около час във фризера. Когато е стегнало достатъчно, се реже на тънки филии по 7-8 мм. Всяка филия се поставя между две парчета домакински...
Пържоли в гювеч с топено сирене и зеленчуци
Пържоли в гювеч с топено сирене и зеленчуци
Пържолите престоят 24 часа в марината от бяло вино, кориандър и соев сос. След това се запържват и се подреждат в гювеч/ета с нарязаните моркови, лук и гъби....
Печени кюфтета с картофи
Печени кюфтета с картофи
Нарежете на ситно лука, разбъркайте с месото и добавете всички подправки за кюфтета. Оставете в хладилник за около 30 минути. От сместа оформете кюфтета и...
Родопско пиле
Родопско пиле
Пържолите се намазват се с олиото и лимоновия сок. Доматите и лукът се обелват и се нарязват на ситно. Лукът се запържва за минута в тиган със сгорещено...
Свинско с ориз и ананас
Свинско с ориз и ананас
Оризът се сварява. Месото, нарязано на кубчета, се пържи в олио, добавят се кориандърът, карамфилът и ситно нарязаният лук и се пържи около 10 минути с...
Попска яхния
Попска яхния
Месото се нарязва на малки парченца и се задушава в нагорещената мазнина. Прибавят се почистените лукчета (цели) и се задушават 5 – 6 минути. След това...
Панирани пилешки сърца
Панирани пилешки сърца
Почистете сърцата и ги разрежете на половина, като внимавате да не е до края. Начукайте ги леко, подправете и ги намажете добре с пасирания чесън. Оваляйте...
Кюфтенца с чушки
Кюфтенца с чушки
Нарежете на ситно лука, чушките и ги запържете. Подправете каймата, добавете яйцето и смесете със зеленчуците. Разбъркайте добре и оформете малки кюфтета....
Пиле по царски
Пиле по царски
Разбийте яйцата с майонезата. Нарежете на ситно лука, целината, чушката, доматите, шунката и гъбите. Запържете ги в загрято олио и залейте с яйчената смес,...
Лозови сарми с пилешко месо
Лозови сарми с пилешко месо
Месото се нарязва на много ситно. Оризът се накисва в купичка с вода. Лукът се обелва, нарязва се на ситно. Лозовите листа се измиват много добре и се...
Пай с картофи и пиле
Пай с картофи и пиле
Картофите се обелват и сваряват. Половината от тях се нарязват на колелца. Останалите картофи се пасират и с млякото и маслото се прави пюре, което се...
Винено пиле с босилек
Винено пиле с босилек
Месото се нарязва на големи парчета и се запържва в нагорещения зехтин. Трябва да стане златисто. Прибавя се ситно нарязаният лук и се готви, докато той...
Свинско месо със зеленчуци
Свинско месо със зеленчуци
Свинското месо се реже на кубчета и се пържи в малко олио до зачервяване. Изважда се и на негово място се слага нарязаният лук, бърка се малко и се добавят...
Кюфтенца с лимонов сос
Кюфтенца с лимонов сос
Каймата се омесва заедно с ориза, кимиона, ситно нарязания магданоз и разтопеното масло. От сместа се оформят малки кюфтенца, които се овалват в...
Босилекови кюфтета
Босилекови кюфтета
  Загрейте фурната до 200С. Смесете каймата, счукания чесън, яйцето, хляба, натрошеното сирене и нарязания босилек. Овкусете със сол и черен пипер....
Телешко с орзо
Телешко с орзо
Лукът се нарязва на ситно и се позапържва. Слага се месото, нарязано на хапки, и се пържи до леко зачервяване. Поръсват се подправките, слага се доматеното...
Пилешки шишчета по тайландски
Пилешки шишчета по тайландски
Смесете пилешкото месо с чесъна, настъргания половин корен джинджифил, соевия сос и лимоновия сок. Оставете да се маринова за 30 минути. 
Кюфтета в лучен сос
Кюфтета в лучен сос
Нарежете лука. В тиган сипете олио, сложете нарязания лук на огъня и го пържете на умерена температура до златисто. Дръпнете съда от огъня, подправете на...
Шницели с орехи
Шницели с орехи
Смесваме всички продукти и ги бъркаме до получаване на хомогенна смес. В гореща мазнина сипваме с черпак от сместа и я разстиламе да добие форма на шницел....
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Част от делата, които сте започнали, са подложени на сериозни изпитания през следващите седем дни. Обстоятелствата в петък ви принуждават да се оттеглите или временно да спрете развитието на някои детайли. Не го приемайте трагично, нищо лошо няма да ви се случи. Може да ви върви в хазартните игри в неделя. Затова пък в личния живот има проблем, който упорито не можете да решите. Може би трябва да приложите съвсем различен подход и тогава да погледнете на ситуацията от друг ъгъл. Неразбирателствата с половинката ви се проточват твърде дълго. Възможни са раздели.