Свинско с тиква
Пригответе маринатата като смесите необходимите продукти. Сложете месото в дълбок съд и го залейте с маринатата, така че да бъде напълно покрито. Оставете да...
Пилешки кюфтенца с гъби и маслини
Месoто се смила в блендер. Лукът се почиства, измива и рендосва. Гъбите се премиват на течаща вода. От пънчетата се приготвя супа. Шапките и обезкостените...
Панирани жулиени с чеснов сос
Пилешкото филе се нарязва на ивички. Жулиените се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и се овалват в сусама или галетата. Могат да се сложат за...
Пилешки гърди с подлютен лимонов сос
Пилешките гърди се овалват в брашно, разбитите яйца и се пържат в добре сгорещено олио за 3 минути. Изваждат се в голяма чиния. В същата мазнина се изсипват...
Агнешка дроб-сарма със спанак
Месото се сварява. Лука се запържва с ориза, добавя се спанака и продължава да се пържи, налива се около 250 мл бульон където е варено месото. Место се...
Ароматно агнешко в гювеч
Сокът от лимона, зехтинът, червеният пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта, чесънът и черният пипер се разбъркват в купичка. Агнешкото месо се измива...
Агнешко бутче с чесън и мащерка
Загрява се фурната до 250°С. Смесва се половината масло със солта, черния пипер, пресования чесън и се разбърква сместа. С тази смес се натрива агнешкото...
Агнешко със зеленчуци
Сварете боба в подсолена вода и оставете да се вари до полуготовност. Пригответе маринатата, като смесите необходимите продукти и мариновайте месото за...
Агнешко задушено с лук и спанак
Месото се нарязва на хапки, почиства се от мазнината и се подсушава. Старият лук се нарязва на полумесеци, чесъна на ситно. Загрява се олиото на много силен...
Пълнена агнешка плешка
Плешката се обезкостява, но трябва да се запази целостта на джоба, който се получава. В част от маслото, с малко вода, се задушава оризът заедно с половината...
Пълнена агнешка плешка
Морковите и лукът се нарязват на дребно и се запържват леко в олиото. Прибавят се нарязаните гъби и те се запържват леко. Спанакът се попарва за кратко в...
Шпиковано агнешко бутче
На бутчето се правят разрези за шпиковане. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Чесънът се обелва, намачква се и се шпикова бутчето. Залива се обилно с...
Агнешко руло
Бутчето се начуква, изважда се костта и се разстила като шницел. Поръсва се със сол, червен пипер, черен пипер, чубрица и се набожда на няколко места със...
Пикантно агнешко с дюли и зелен фасул
Оставете дюлите да заврят и намалете огъня да къкри 35-40 минути докато сместа стане с консистенцията на сладко. Добавете карамфил, индийско орехче и синап и...
Пиле с юфка и зеленчуци
Почистете и нарежете зеленчуците на кубчета, а гъбите на тънки филии.
Загрейте 1 с.л. зехтин на силен огън и запържете нарязаното на кубчета пиле със ситно...
Руло от свинско с картофи
Леко начукайте месото. Пасирайте зелените подправки и чушките до еднородна смес, подправете със сол и черен пипер. Разстелете месото и във всяко поставете от...
Агнешко кълцано месо в було
Месото и дреболиите се накълцват на ситно и се смесват със ситно нарязаните лук, джоджен, обелените и изстискани от сока домати, черен пипер, сол и олио....
Агнешко бутче със сусам
Настърганата кора на лимона и портокала се смесва с горчицата, сол и черен пипер. Месото се намазва със сместа и се остава да престои 1 час на хладно.Слага...
Агнешко с домати
Месото се нарязва на порции и се запържва леко в мазнината, заедно с нарязания лук и червен пипер. Налива се 1 ч.ч. гореща вода и се вари 10 минути. Слагат...
Агнешко с бакла
Месото се нарязва на порции и се задушава с лука, червения пипер и измитата бакла. След това се налива малко гореща вода и се оставя да ври на тих огън,...
Агнешко в патладжани
Сварете месото с малко олио и вода и подправките. Варете около 40 минути или повече докато месото е напълно готово. Обезкостете го при нужда и го нарежете на...
Пълнена тиква с агнешко
Измийте тиквата и отрежете горната част, издълбайте я от вътре с лъжица. Измийте семките и ги запечете във фурната. Намажете тиквата с олио и я запечете на...
Яхния от агнешко с пресен лук
Загрейте зехтина и запържете агнето до златисто за 3-5 минути, като разбърквате за да е равномерен загара. Добавете пресен лук и гответе още 5 минути....
Глазирано агнешко със сини сливи
Загрейте олиото, добавете лука и задушете докато леко се оцвети. Оваляйте месото в брашно, сол и пипер и го добавете към лука докато се зачерви. Добавете...
Телешки кюфтета с бекон
Изстискваме настърганите морков и картофи. Прибавяме яйцата, кромид лука, черния пипер и сол на вкус. Омесваме ги с каймата от телешко месо. Оформяме от нея...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп