Яхния от агнешко с пресен лук

Яхния от агнешко с пресен лук Лакомник
Яхния от агнешко с пресен лук
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 с.л. зехтин

800 г агнешка плешка, нарязан на кубчета

24 стръка зелен лук, ситно нарязан

корана и сока на 2 лимона

300 мл агнешки бульон

3 с.л. изсушени череши (или друг сушен плод), без костилки

1/2 връзка пресен магданоз

2 с.л. кедрови ядки

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина и запържете агнето до златисто за 3-5 минути, като разбърквате за да е равномерен загара. Добавете пресен лук и гответе още 5 минути. Добавете лимоновия сок, настърганата кора и бульона, а след това покрийте и оставете да къкри на слаб огън още час и половина докато месото е напълно омекнало и готово. Накрая добавете черешите и магданоза и разбъркайте. Поръсете с кедрови ядки.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц