Цървулки със сирене и кашкавал
От изброените продукти се замесва еластично тесто. Оставя се да втаса около 45 минути. Сиренето се настъргва на едро ренде, прибавя се сметаната и сместа се...
Мързелива закуска
Разбийте яйцата с киселото мляко и маслото. Добавете брашното и бакпулвера. Настържете (или натрошете) сиренето и шунката и добавете към сместа. Разбъркайте...
Малки плодови кексчета
Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте малините и ги подсушете. Смесете малините с яйцето и сметаната. Смесете брашното с набухвателя, щипка сол и 100 г...
Шоколадов пай с лимони (стъпка по стъпка)
Стъпка 1
Пасирайте бадемите. Разбийте яйцата със захарта, прибавете маслото, бадемите, какаото, брашното и замесете тесто. Сложете го в намаслена тава,...
Наложена баница със сирене
В подходящ съд се разбиват леко яйцата. Прибавят се последователно, като непрекъснато се бърка с телена бъркалка олиото, брашното, киселото мляко, в което...
Катми с мая
Маята се натрошава и размива с малко хладка вода, след което се изсипва в по-голям съд. Прибавят се постепенно брашното, сол на вкус и хладката вода при...
Великденски сладки питки
Смесете в маслото, млякото и захарта и ги разтопете заедно на слаб огън. Оставете да се охлади.
Брашното пресейте със солта и добавете маята, ако е суха....
Орехов кейк
Маслото се разбива със захарта, прибавят се един по един жълтъците, след това киселото мляко, бакпулвера ,канелата, брашното, разбива се добре и се оставя да...
Италиански козунак
В купа смесете 140 г брашно, 250 мл топло прясно мляко и маята (може да добавите 1 с л захар). Покрийте и оставете да втасва за 45-60 минути. Прибавете се...
Бадемови бръмбарчета "2 лева"
Разбиват се добре маслото със захарта, прибавят се жълтъците, брашното и се замесва тесто. От тестото се късат топчета колкото орех, потапят се в разбитите...
Великденски плетени козунаци
Маята се раздробява и размива с 3/4 водна чаша охладено мляко. Прибавя се 1 чаена лъжичка захар и толкова брашно, че да се образува кашица. Увива се с кърпа...
Козунак със сладко и смокини
Всички продукти трябва да са със стайна температура. Разбийте до побеляване яйцата със захарта. В брашното направете кладенче и сипете вътре разтворената в...
Козунак с подсладител (за диабетици)
От изброените продукти се омесва немного меко тесто. Като попие необходимото брашно, полученото тесто се разстила като питка. Ръцете се топят в олиото за...
Козунак с 8 яйца
Разтваря се маята в 50 мл прясно мляко и брашно (да стане гъсто като боза), оставя се на топло да се надигне. Млякото се разбива с яйцата и захарта. В...
Козунак и руло от едно тесто
Загрейте леко половин чаена чаша от млякото и разтворете в него маята Прибавете чаена лъжица захар и толкова брашно. Разбъркайте, за да стане на гъста каша....
Селски козунак
Всички продукти, с които се прави козунакът по селски, трябва да са пресни, за да се получи наистина добър козунак. Разтваря се маята с малко от топлото...
Козунак с извара
Затоплете млякото до 35-40 градуса, добавете маята, 1 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. захар, разбъркайте добре и оставете да престои на топло за 30-40 минути....
Великденски козунак
В купа се смесват маята, 2-3 с.л. брашно и 1 с.л. захар. Разбърква се с малко хладко мляко, докато се образува кашичка с гъстота на боза. Оставя се на топло...
Козунак без яйца
Маята се разтваря с 1 с.л. (10 г) захар, 1 с.л. (10 мл) прясно мляко и малко брашно. Слага се на топло на шупне. Захарта се разтваря в млякото. С останалите...
Козунак с лимонови кори
В купа се слагат 400 г брашно с 1 с.л. захар и маята (предварително разтворена в малко мляко и оставена да шупне). Омесва се и се оставя да втаса 10-15...
Макарони с чеснова хрупкава коричка
Хлябът се натрошава. Скилидките чесън се почистват. Осоляват се и се счукват на крем. Маслото се слага в тиган и съдът се поставя на включен котлон. Добавя...
Гъбени бутер банички
Загрейте фурната до 200 градуса. Загрейте половината от зехтина, запържете гъбите за 3-4 минути от двете страни и ги извадете. Загрейте останалия зехтин и...
Макарони с хрупки
Макароните се варят според указанието на опаковката, в подсолена вода. След готовност към пастата се прибавя 1 с.л. краве масло. Обърква се за да се стопи и...
Курабийки от извара
Омесва се добре тестото от изварата, разтопеното масло и брашното. Оставя се да престои за 3-4 часа в хладилник. След това се правят дълги пръчици или...
Кекс със скумрия
Разтворете захарта в топлото мляко заедно с маята. Оставете да втаса за 15 минути, прибавете брашното, щипка сол, маслото разтопено на стайна температура и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп