Печена тиква с джинджифил и канела
Приготвяне
50 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сварете тиквата на средно силен огън около 20 минути. Не бива да стане прекалено мека, за да не се развали формата й, така че проверявайте готовността с вилица. Разтопете маслото на средно силен огън и добавете джинджифила, канелата и бъркайте, за да поеме мазнината от ароматите около 1 мин. Махнете от огъня. Отделно разтопете захарта на средно силен огън като прибавите и ¼ ч.ч. вода, така че да не загори карамела. Добавете и меда и бъркайте докато получите карамел. Добавете го към горещото масло. Свалете от котлона. В порционна чиния сложете парчета тиква, поръсете бадеми и полейте от соса. Сервирайте с топъл сос.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп