Печена тиква с джинджифил и канела

Печена тиква с джинджифил и канела Лакомник
Печена тиква с джинджифил и канела
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г тиква, обелена и нарязана на шайби

150 г филирани бадеми

1 ч.ч. кафява захар

2 с.л. мед

50 г масло

1 ч.л. канела

парче джинджифил около 2 см., настърган

1 пакетче ванилия

Начин на приготвянe

Сварете тиквата на средно силен огън около 20 минути. Не бива да стане прекалено мека, за да не се развали формата й, така че проверявайте готовността с вилица. Разтопете маслото на средно силен огън и добавете джинджифила, канелата и бъркайте, за да поеме мазнината от ароматите около 1 мин. Махнете от огъня. Отделно разтопете захарта на средно силен огън като прибавите и ¼ ч.ч. вода, така че да не загори карамела. Добавете и меда и бъркайте докато получите карамел. Добавете го към горещото масло. Свалете от котлона. В порционна чиния сложете парчета тиква, поръсете бадеми и полейте от соса. Сервирайте с топъл сос. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц