Агнешко бутче със сусам



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Настърганата кора на лимона и портокала се смесва с горчицата, сол и черен пипер. Месото се намазва със сместа и се остава да престои 1 час на хладно.Слага се в тава и се залива с маслото. Пече се в умерена фурна ½ час. Медът се разтваря в портокаловия сок и се залива месото. Поръсва се със сусамовото семе и се пече още 1- 2 часа, като от време на време се полива със соса от печенето. Изпеченото бутче се изважда от тавата и сосът се прецежда, слага се в малка тенджерка и се разрежда с бульона. Към него се прибавя на струийка разтвореното с вода брашно. Оставя се на тих огън за 2-3 мин. и се сервира отделно от месото.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп