Агнешко в патладжани
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сварете месото с малко олио и вода и подправките. Варете около 40 минути или повече докато месото е напълно готово. Обезкостете го при нужда и го нарежете на малки парчета. Пасирайте зеленчуците без патладжаните и разбъркайте с бульона. Ако е рядък, го сгъстете с брашно. Патладжаните, обелени и нарязани на средно дебели филийки, оваляни в брашно, изпържете и извадете върху домакинска хартия.
В малка купичка се нареждат патладжаните, така че краищата им да са извън купичката, като се кръстосват на дъното. Смесете месото и зеленчуците и напълнете в палтаджанените купички. Завийте краищата като бохча. Може и да завиете като рулца, като във всяка патладжанена филийка сложите от плънката.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп