Агнешко бутче с чесън и мащерка

Агнешко бутче с чесън и мащерка Лакомник

Невероятно вкусна рецепта за семейната вечеря и за гостите

Агнешко бутче с чесън и мащерка
Време за приготвяне
Приготвяне
3 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 агнешко бутче
4-5 скилидки чесън
1 връзка мащерка - около 30 г
750 мл сухо бяло вино
60 г масло
черен пипер и сол
3 големи глави чесън

Начин на приготвянe

Загрява се фурната до 250°С. Смесва се половината масло със солта, черния пипер, пресования чесън и се разбърква сместа. С тази смес се натрива агнешкото бутче и се поставя в тава. Около него се нареждат нарязаните на две глави чесън и се пече около 20 минути. Изважда се тавата, поръсва се върху бутчето и около него с мащерка, слага се виното, предварително загрято до кипване. Плътно се закрива тавата с фолио и се пече още 2 часа и 45 минути. Изваждат се агнешкото бутче и главите чесън от тавата. Поставя се тавата на котлона, загрява се сосът от печенето, добавят се останалото масло и изпеченият и смачкан чесън. Оставя се да поври, докато се посгъсти, около 10 минути. Подправя се на вкус със сол и черен пипер и се поднася сосът с бутчето.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц