Агнешко бутче с чесън и мащерка

Невероятно вкусна рецепта за семейната вечеря и за гостите


Приготвяне
3 1/2 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
Загрява се фурната до 250°С. Смесва се половината масло със солта, черния пипер, пресования чесън и се разбърква сместа. С тази смес се натрива агнешкото бутче и се поставя в тава. Около него се нареждат нарязаните на две глави чесън и се пече около 20 минути. Изважда се тавата, поръсва се върху бутчето и около него с мащерка, слага се виното, предварително загрято до кипване. Плътно се закрива тавата с фолио и се пече още 2 часа и 45 минути. Изваждат се агнешкото бутче и главите чесън от тавата. Поставя се тавата на котлона, загрява се сосът от печенето, добавят се останалото масло и изпеченият и смачкан чесън. Оставя се да поври, докато се посгъсти, около 10 минути. Подправя се на вкус със сол и черен пипер и се поднася сосът с бутчето.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп