Шпиковано агнешко бутче

Шпиковано агнешко бутче Лакомник

Крехко и ароматно месце за вашата празнична трапеза

Шпиковано агнешко бутче
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 агнешко бутче
1 лимон
2 глави чесън
3 с.л. балсамов оцет
сол
черен пипер
розмарин
зехтин
малко бира или вино

Начин на приготвянe

На бутчето се правят разрези за шпиковане. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Чесънът се обелва, намачква се и се шпикова бутчето. Залива се обилно с прясно изцеден лимонов сок. Кората на лимона се настъргва и се намазва бутчето с нея. След това се намазва и с балсамов оцет. Забождат се няколко стръкчета розмарин. Полива се обилно със зехтин и се завива във фолио. Слага се в загрята фурна на 220°С. Когато агнешкото се запече, се отвива фолиото и се налива малко бира или вино. Печенето продължава на 160°С.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц