Шпиковано агнешко бутче

Крехко и ароматно месце за вашата празнична трапеза


Приготвяне
3 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
На бутчето се правят разрези за шпиковане. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Чесънът се обелва, намачква се и се шпикова бутчето. Залива се обилно с прясно изцеден лимонов сок. Кората на лимона се настъргва и се намазва бутчето с нея. След това се намазва и с балсамов оцет. Забождат се няколко стръкчета розмарин. Полива се обилно със зехтин и се завива във фолио. Слага се в загрята фурна на 220°С. Когато агнешкото се запече, се отвива фолиото и се налива малко бира или вино. Печенето продължава на 160°С.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп