Катми с мая
Приготвяне
40 минути
Порции
12
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маята се натрошава и размива с малко хладка вода, след което се изсипва в по-голям съд. Прибавят се постепенно брашното, сол на вкус и хладката вода при постоянно бъркане. Вода се слага дотогава, докато се получи тесто във вид на гъста боза. Съдът се поставя на топло място, за да втаса тестото. Изпичането на катмите става по начина, описан в рецептата за катми със сода.
Изпечените катми веднага се поръсват с леко подсолена вода. намазват се от двете страни с краве масло и се нареждат една върху друга в намаслена кръгла тава. След като изстинат, се заливат с топлото и подсладено със захарта прясно мляко. Оставят се да омекнат и да набъбнат. Поднасят се нарязани на квадратни парчета.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп