Плешката се обезкостява, но трябва да се запази целостта на джоба, който се получава. В част от маслото, с малко вода, се задушава оризът заедно с половината лук. Към тях се прибавят ситно нарязаните парченца сланина, гъбите, галетата, магданозът - нарязан на ситно, половината зърна черен пипер. Посолява се, сипва се малко вода и се оставят да се задушават. Получената смес се слага в джоба на плешката. Зашива се, намазва се с масло и се пече в умерена фурна, докато леко се зачерви. Отделно се задушават останалите глави лук, нарязани на ситно, като последователно се слагат нарязаните на дребно моркови, дафиновите листа, останалите зърна черен пипер, скилидките чесън, брашното. Прибавя се и виното. Получената смес се изсипва върху плешката, като от време на време се полива със соса. Ако е необходимо, се сипва още вода.