Пълнена агнешка плешка
Лесна идея за трапезата на Великден
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Морковите и лукът се нарязват на дребно и се запържват леко в олиото. Прибавят се нарязаните гъби и те се запържват леко. Спанакът се попарва за кратко в подсолена вода, отцежда се и се нарязва на ситно. Прибавя се към другите зеленчуци, осоляват се и се добавят мащерката и магданозът. С тази плънка се пълни обезкостената плешка.
Прави се разрез на плешката да се получи джоб, осолява се, слага се плънката, зашива се и се поставя в намазнена тава заедно с нарязаните картофи. Залива се с останалото олио и се пече в умерена фурна.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп