Читателят готви

Лакомник
»
Читателят готви
Пържени краставички
Пържени краставички
Нужни са ви няколко едри краставички, които се режат леко под диагонал. Потапят се в яйце, брашно и се запържват от двете страни. Поднасят се студени с копър...
Пилешко руло с плънка
Пилешко руло с плънка
Пилешкото филе се нарязва на дълги ивици, които се начукват съвсем леко, за да се изтънят, и се овкусяват със сол, черен пипер, малко соев сос. Приготвя се...
Лозова сарма
Лозова сарма
Запържих лука, ориза и накрая - каймата. Сложих кимион, черен пипер, червен пипер, чубрица и къри. Налях 2 ч.ч. топла вода и ги оставих на котлона, като го...
Магданозени кюфтенца
Магданозени кюфтенца
Магданозът, яйцата и брашното се разбиват до по-гъста каша. Прибавят се 100 г сирене и шепа маслини по желание, както и подправки на вкус. Сместа се пуска в...
Торта “Зебра”
Торта “Зебра”
Първо се разделят внимателно белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват с 1/2 ч.ч. захар на сняг, а жълтъците, с 1 ванилия и останалата захар, се разбиват...
Зелен грах с бекон и яйца
Зелен грах с бекон и яйца
Лукът и беконът се нарязват на дребно. В средна купа се разбиват яйцата заедно с настъргания пармезан и хлебните трохи. В тиган се запържва беконът до...
Оризови кюфтета
Оризови кюфтета
Нарязваме на ситно продуктите, прибавяме ориза, 1 яйце. Оформяме кюфтета. Правим трохи от сух хляб, с малко зехтин ги поливаме и овъргаляме кюфтенцата в тях....
Пълнени круши
Пълнени круши
Крушите се срязват на две по дължина, издълбава се семенната им кутийка и се поръсват с малко лимонов сок. Смесват се орехите, медът, канелата и лимоновата...
Питка “Ананас” с плънка (стъпка по стъпка)
Питка “Ананас” с плънка (стъпка по стъпка)
Брашното се замесва по стандартния начин - прави се кладенче,
Маслена питка със спанак и сирене
Маслена питка със спанак и сирене
Плънката: Измиваме спанака и го нарязваме на ситно. Задушаваме го на котлона на тих огън, докато водата, която е пуснал, се изпари. След като спанакът...
Пълнени чушки със сирене  и орехи
Пълнени чушки със сирене и орехи
Избират се едри, месести, червени чушки. Почистват се от семенната част. Изпичат се и се обелват (през зимата - от буркан). Лукът се нарязва и се задушава с...
Сладкишът на Блейк
Сладкишът на Блейк
Разбиваме яйца и захар и прибавяме останалите продукти без бисквитите и ябълките. В набрашнена тава се изсипва 1/2 от сместа, после топим всяка бисквитка в...
Панирани ябълки
Панирани ябълки
От яйцето, брашното, прясното мляко, щипка сол и ванилията се приготвя тесто като за палачинки. Ябълките се обелват и се нарязват напречно на шайби с...
Печена агнешка плешка с плънка \
Печена агнешка плешка с плънка "Великденска морава”
Плешката се почиства, измива се и се оставя да се отцеди. Внимателно откъм най-долното ребро се отваря дълбок джоб - с дланта на едната ръка се...
Великденски козунак
Великденски козунак
Стъпка 1: Маята с част от топлото мляко, 1 с.л. захар, 2 с.л. брашно се оставя на топло да шупне и увеличи обема си 3 пъти.  Стъпка 2: Смесваме
Великденско агънце
Великденско агънце
Смиламе бисквитите. Слагаме 100 мл вода да заври с маргарина и захарта. Щом заври, махаме от котлона и добавяме 3 с.л. какао и сухото мляко. Разбъркваме,...
Великденски венец
Великденски венец
Замесваме тесто от всички продукти. Оставяме го на топло място 1 час. След това на набрашнена повърхност го разточваме във вид на дълго руло. Разрязваме го...
Великденска пита
Великденска пита
Млякото се смесва с водата и се разделя на 2 части. Към едната, която е по-топла се разтваря маята + захарта + 1 с.л. брашно, а в другата солта. После...
Козунак
Козунак
Маята се смесва с топлото мляко, 5 с.л. захар и 5 с.л. брашно. Оставя се да втаса. Яйцата се разбиват със захарта и ванилията. Смесват се с втасалата мая и...
Великденски кръст, плетенички, великденски заек и великденско дърво
Великденски кръст, плетенички, великденски заек и великденско дърво
Подхваща се маята с малко топличко мляко и лъжица захар. Разбиват се яйцата и захарта до побеляване, прибавя се половината от мазнината, а другата половина...
Великденска овчица
Великденска овчица
Разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, брашното, маята, ванилията, кората на лимона, ванилията, солта и топлото мляко. Замесваме тесто от всички...
Великденска кошница
Великденска кошница
Маята се разтваря с млякото и захарта, малко брашно и се оставя да втаса. След това се замесва с останалите продукти на меко тесто и пак се оставя да втаса....
Кошница за великденски яйца от солено тесто
Кошница за великденски яйца от солено тесто
Замесваме тесто. Прави се основата на кошницата от подходящ материал, в която се забиват солети. От тестото се прави шнур и започва да се плете кошницата....
Торта “Гараш”
Торта “Гараш”
Слага се в намазнена тава и се пече около 35-40 минути на 200 градуса. Като се изпече, отгоре се намазва с отделената глазура. Слага се в хладилник да се...
Сладкиш “Кратер”
Сладкиш “Кратер”
Първо се приготвя кремът, като в 200 мл мляко разтваряте пудинга и захарта. Другото мляко сварявате и в него при непрекъсн
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.