Читателят готви

Лакомник
»
Читателят готви
Пуешка яхния с картофи
Пуешка яхния с картофи
Нарязват се на ситно лукът и чушката и се задушават в олиото и малко вода. Когато омекнат, се прибавя и нарязаното месо и се запържва до зачервяване....
Мусака от зелен фасул
Мусака от зелен фасул
Измитият фасул се нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода. В олиото се задушават лукът, настърганите моркови и нарязаните на кубчета сварени...
Пиле – лучена яхния
Пиле – лучена яхния
Пилето се коли, почиства, измива и нарязва на порции. Месото, заедно с едро нарязания лук, запържвам в сгорещеното олио. Поръсвам го с посоченото количество...
Зелен фасул с топено сирене
Зелен фасул с топено сирене
Разтопяваме маслото и в него запържваме нарязаните на филийки гъби и стрития чесън. Прибавяме сметаната, разбита с водата, и бульона и оставяме да кипне....
Настъргани тиквички на фурна
Настъргани тиквички на фурна
Тиквичките се настъргват на ситно (средно) ренде. Оставят се да се изцедят хубаво (както за кюфтета). Изстискват се добре и се смесват със ситно нарязаните...
Пържено пиле с чесън и оцет
Пържено пиле с чесън и оцет
Пилето се нарязва на порции. След като се измие, се слага в сгорещеното олио.Налива се 50 мл вода. Като започне да ври, се слага дафиновият лист и сол на...
Лазаня с одрински кори
Лазаня с одрински кори
Каймата се запържва с лука. Добавят се доматите и подправките. Корите се редят, като между тях се слага от доматения сос и парченца кашкавал. Нарязва се на...
Салата от пилешки гърди
Салата от пилешки гърди
Майонезата се поръсва с черен пипер и постепенно към нея се прибавят виното и сметаната. Добавят се настърганите на едро ренде ябълки и ситно нарязаните...
Мусака от шунка
Мусака от шунка
Ситно нарязаните лук и моркови се задушават с нарязаната на кубчета сланина, прибавят се шунката и сварените картофи нарязани на кубчета и сместа се задушава...
Пълнена бяла ряпа с месо
Пълнена бяла ряпа с месо
Репите се обелват и се полусваряват в подсолена вода.Отрязват се капачета и се издълбават.Прави се плънка от каймата,половината от издълбаната и ситно...
Задушено червено зеле
Задушено червено зеле
Зелето се нарязва на ивици и се залива с гореща вода. Оставя се да ври 2-3 минути и се отцежда. Нарязания лук се задушава в олиото,прибавя се зелето и се...
Овчарска питка
Овчарска питка
Разбиват се двете яйца и към тях се прибавят млякото и водата, в която е разтворена маята, солта и захарта. Прибавя се брашно, докато се получи меко тесто....
Месна изненада
Месна изненада
Смесете каймата с настърганата глава лук, черния пипер, чубрицата и галетата и размесете добре. Оформете на 8 топки. Измийте гъбите и ги обелете. Вземете...
Милинки
Милинки
Измесва се тесто и се точи на дебела кора. Ръси се обилно със сирене и напръсква с масло. Навива се и се нарязва на парчета (колкото е височината на тавата)....
Сладка вита пита с мак
Сладка вита пита с мак
Маята се размива в прясно мляко с една лъжица захар и малко брашно. Оставя се да втаса. Отделно се разбиват яйцата, захарта, част от разтопената мазнина и...
Патладжани на фурна
Патладжани на фурна
Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят 30 минути да се отцеди горчивината им. През това време гъбите се запържват, добавят се чесънът...
Картофи със саздърма на фурна
Картофи със саздърма на фурна
В тавичка се слага мазнината и се задушава нарязаният на ситно лук. Прибавят се червеният пипер и доматите, обелените и нарязани на филийки картофи,...
Кифлички с халва
Кифлички с халва
Захарта се разбива с яйцата, като се отделя 1 жълтък за намазване на кифличките. В пресятото със содата брашно се прави кладенче и се изсипват яйчената смес,...
Чийзкейк
Чийзкейк
Първо правим блата: смиламе бисквитите и към тях добавяме мармалад, докато се получи еднородна смес, без да се рони. Не го правете рядко (като тесто за...
Бирен бюрек
Бирен бюрек
Нарежете лука на ситно и го запържете с каймата. Пържи се докато се изпари водата. Добавете подправките и оставете малко да изстине. Яйцата разбийте и...
Пълнено агнешко бутче с бира
Пълнено агнешко бутче с бира
В бутчето се прави разрез по дължина на костта, маха се част от месото, за да се оформи джоб, в който да се постави плънката. Бутчето се поставя в подходящ...
Кекс със сусам
Кекс със сусам
Разбиваме яйцата и захарта с миксер на пяна. Към тях постепенно прибавяме киселото мляко, олиото и содата. Разбива се добре и постепенно се добавя брашното....
Печени люти чушлета с копър и чесън
Печени люти чушлета с копър и чесън
Набождаме лютите чушки с вилица. Слагаме ги на скарата и ги изпичаме. Нарязваме копър и чесън. Заливаме чушлетата с олио и оцет и ги поръсваме с копъра,...
Сладко от смокини с орехи
Сладко от смокини с орехи
Нарежете на едро смокините, поръсете ги със захарта и лимоновия сок. Оставете ги да престоят така 2 часа. Сложете смокините в тенджера, прибавете вода и ги...
Сладко от грозде с орехи
Сладко от грозде с орехи
Гроздето се изронва на зърна, посипва се със захарта и се залива с 1,5 л вода. Съдът се поставя във фурна, загрята на 200 градуса . Водата постепен
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.