Читателят готви

Лакомник
»
Читателят готви
Печена агнешка плешка с плънка \
Печена агнешка плешка с плънка "Великденска морава”
Плешката се почиства, измива се и се оставя да се отцеди. Внимателно откъм най-долното ребро се отваря дълбок джоб - с дланта на едната ръка се...
Кошница за великденски яйца от солено тесто
Кошница за великденски яйца от солено тесто
Замесваме тесто. Прави се основата на кошницата от подходящ материал, в която се забиват солети. От тестото се прави шнур и започва да се плете кошницата....
Козуначени кифлички
Козуначени кифлички
От всички продукти се замесва средно меко тесто, което се слага в намазнена найлонова торбичка. В по-голяма тенджера наливаме хладка вода и потапяме...
Агнешко по гергьовски
Агнешко по гергьовски
Измитото агнешко месо се осолява, намазва се с маслото, поръсва се с червения пипер и се разделя на две равни части. Слагат се в подходяща тава и се заливат...
Великденски козунак
Великденски козунак
Стъпка 1: Маята с част от топлото мляко, 1 с.л. захар, 2 с.л. брашно се оставя на топло да шупне и увеличи обема си 3 пъти.  Стъпка 2: Смесваме
Козунак
Козунак
Маята се замесва с прясното мляко, щипка сол и брашно, като трябва да се получи смес, по-гъста от вода. Оставяме да втаса и да си утрои обема. Изсип
Великденско агънце
Великденско агънце
Смиламе бисквитите. Слагаме 100 мл вода да заври с маргарина и захарта. Щом заври, махаме от котлона и добавяме 3 с.л. какао и сухото мляко. Разбъркваме,...
Великденски кръст, плетенички, великденски заек и великденско дърво
Великденски кръст, плетенички, великденски заек и великденско дърво
Подхваща се маята с малко топличко мляко и лъжица захар. Разбиват се яйцата и захарта до побеляване, прибавя се половината от мазнината, а другата половина...
Пълнено агнешко шкембе с печурки
Пълнено агнешко шкембе с печурки
В тиган с малко олио се задушават ситно нарязаните гъби и лук. Добавяме ориза и 1 ч.ч. вода. Когато оризът е почти готов, се прибавят подправките. След като...
Великденски венец
Великденски венец
Замесваме тесто от всички продукти. Оставяме го на топло място 1 час. След това на набрашнена повърхност го разточваме във вид на дълго руло. Разрязваме го...
Великденска пита
Великденска пита
Млякото се смесва с водата и се разделя на 2 части. Към едната, която е по-топла се разтваря маята + захарта + 1 с.л. брашно, а в другата солта. После...
Великденска кошница
Великденска кошница
Маята се разтваря с млякото и захарта, малко брашно и се оставя да втаса. След това се замесва с останалите продукти на меко тесто и пак се оставя да втаса....
Секировско агнешко чеверме
Секировско агнешко чеверме
Месото се сварява. Продуктите за овалване на месото се смесват и то се овалва добре и се нарежда в тава. Лукът се нарязва на полумесеци и се слага в олиото...
Домашен козунак
Домашен козунак
Маята се размива във водата (или млякото) с щипка захар и 2 с.л. брашно, за да стане еднородна смес. Оставя се около 20 мин леко да втаса. Докато чакаме...
Козуначени кифлички със стафиди
Козуначени кифлички със стафиди
Маята се смесва с 1 с.л. захар и щипка сол. Добавят се 1 ч.ч. прясно мляко и няколко лъжици брашно. Оставя се да втаса. Останалото мляко се смесва със...
Великденска овчица
Великденска овчица
Разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, брашното, маята, ванилията, кората на лимона, ванилията, солта и топлото мляко. Замесваме тесто от всички...
Домашен козунак
Домашен козунак
Маята се размива във водата (или млякото) с щипка захар и 2 с.л. брашно, за да стане еднородна смес. Оставя се около 20 мин леко да втаса. Докато чакаме...
Пълнено агнешко бутче с бира
Пълнено агнешко бутче с бира
В бутчето се прави разрез по дължина на костта, маха се част от месото, за да се оформи джоб, в който да се постави плънката. Бутчето се поставя в подходящ...
Кекс с лимонада
Кекс с лимонада
Яйцата и захарта се разбиват добре. В брашното се разбърква бакпулверът и се прибавя към яйчената смес. Добавят се лимонадата, ванилията, олиото,
3 в 1 – пица, хотдог и пай
3 в 1 – пица, хотдог и пай
Разтваряме маята във водата със солта и захарта, слагаме и олиото и постепенно започваме да слагаме и брашното. Омесваме тесто и го оставяме да втаса. След...
Зелева яхния
Зелева яхния
В тенджера слагате олиото и месото, като го запържвате до златисто. След това добавяте нарязаните на шайби моркови и ситно нарязания лук. Трябва да къкри...
Понички с шоколад
Понички с шоколад
Разтваряме маята в захарта и топлото мляко, добавяме яйцата, маслото, ванилията и солта. Замесваме меко тесто, което оставяме за около 1 час да втаса. След...
Картофени палачинки с пилешко месо
Картофени палачинки с пилешко месо
Измиват се добре картофите и се сваряват заедно с кората. След това се охлаждат, обелват и настъргват на едро ренде. В купа се разбиват добре с миксер...
Ветрило от бял патладжан
Ветрило от бял патладжан
Патладжаните се нарязват като ветрило, без да се прекъсват от страна на дръжката. Посоляват се хубаво и се оставят за половин час да падне горчилката (аз ги...
Фунийки с млечен крем
Фунийки с млечен крем
Замесва се тесто от посочените продукти и се оставя 10 минути да се отпусне. След това се разточва на дебелина 2 см. Реже се на ивици 1 см. Фунийките се...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.