Читателят готви

Лакомник
»
Читателят готви
Кекс с кока-кола и стафиди
Кекс с кока-кола и стафиди
Разбиват се яйцата със захарта, на тънка струйка се добавя олиото. Прибавят се содата и кока-колата. След това брашното и накрая стафидите. Пече се на...
Парфе
Парфе
В отделен съд се приготвя блатът, като се слагат и разбиват последователно яйцата, захарта, водата, олиото, брашното, ванилията и ромът. Приготвената смес се...
Макарони на фурна с крем карамел
Макарони на фурна с крем карамел
Сваряваме макароните и ги изцеждаме от водата. След това ги овкусяваме с меда и ванилията. В тавичка карамелизираме захарта и оставяме да изстине добре....
Кекс с лимонада
Кекс с лимонада
Яйцата и захарта се разбиват добре. В брашното се разбърква бакпулверът и се прибавя към яйчената смес. Добавят се лимонадата, ванилията, олиото,
3 в 1 – пица, хотдог и пай
3 в 1 – пица, хотдог и пай
Разтваряме маята във водата със солта и захарта, слагаме и олиото и постепенно започваме да слагаме и брашното. Омесваме тесто и го оставяме да втаса. След...
Зелева яхния
Зелева яхния
В тенджера слагате олиото и месото, като го запържвате до златисто. След това добавяте нарязаните на шайби моркови и ситно нарязания лук. Трябва да къкри...
Мекици с кашкавал
Мекици с кашкавал
В малка купичка слагаме около 3-4 с.л. хладка вода, меда, оцета и маята, разбъркваме и чакаме да шупне. В
Понички с шоколад
Понички с шоколад
Разтваряме маята в захарта и топлото мляко, добавяме яйцата, маслото, ванилията и солта. Замесваме меко тесто, което оставяме за около 1 час да втаса. След...
Тиквеник
Тиквеник
Задушете настърганата на ренде тиква в олиото заедно със захарта, след което смесете със счукания сухар, канелата и ореховите ядки. От брашното, малко сол и...
Боб по тревненски
Боб по тревненски
Бобената яхния се приготвя по традиционния начин. След това в 2-3 с.л. олио задушаваме нарязаните на дребно колбас, червени чушки, киселите краставички и...
Баклава
Баклава
Нареждаме по 5 кори наведнъж върху тавата. Намазваме ги с масло (разтопено) и поръсваме с орехи. Така постъпваме, докато корите не свършат. Разрязват се на...
Чушките на Катя
Чушките на Катя
Бобът се очиства и без да се мие, се счуква в чутура или метално хаванче, така че всяко зърно да стане поне на 2-3 парченца. След това той се залива с вряла...
Коледен постен сладкиш
Коледен постен сладкиш
Смесваме брашното, захарта, гриса, мюслите и ванилията. Разбъркваме добре сухата смес. Разделяме я на 3 равни части. Рендосваме ябълките и цвеклото, добавяме...
Постни зелеви сарми
Постни зелеви сарми
Изцедете зелката от сока и отделете листата едно по едно. Загрейте добре мазнината и задушете нарязаните на ситно лук и моркови. Когато зеленчуците...
Баклава с плънка от кадаиф
Баклава с плънка от кадаиф
Приготвяме първо сиропа. В купа с водата, захарта и канелената пръчица се слага на котлона да поври 5 мин, сваляме и оставяме да се охлади, като добавяме...
Постна содена питка
Постна содена питка
Пресяваме брашното със солта и бакпулвера. В чашка с оцета гасим содата, добавя се олиото и сипваме в средата на брашното. Прибавя се водата и замесваме...
Содена питка
Содена питка
В пресятото два пъти брашно се слага содата и се прави кладенче, в което се слага солта. Сипва се постепенно хладката вода, докато се получи тесто. То се...
Кифлички с халва
Кифлички с халва
Захарта се разбива с яйцата, като се отделя 1 жълтък за намазване на кифличките. В пресятото със содата брашно се прави кладенче и се изсипват яйчената смес,...
Салата от пилешки гърди
Салата от пилешки гърди
Майонезата се поръсва с черен пипер и постепенно към нея се прибавят виното и сметаната. Добавят се настърганите на едро ренде ябълки и ситно нарязаните...
Пълнена бяла ряпа с месо
Пълнена бяла ряпа с месо
Репите се обелват и се полусваряват в подсолена вода.Отрязват се капачета и се издълбават.Прави се плънка от каймата,половината от издълбаната и ситно...
Пържено пиле с чесън и оцет
Пържено пиле с чесън и оцет
Пилето се нарязва на порции. След като се измие, се слага в сгорещеното олио.Налива се 50 мл вода. Като започне да ври, се слага дафиновият лист и сол на...
Пълнен шаран за Никулден
Пълнен шаран за Никулден
Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол. В ол
„Слънчева усмивка”
„Слънчева усмивка”
Разбийте с миксер хубаво изварата, яйцето и захарта, добавете нишестето. Оформете с помощта на чаена лъжичка топчета колкото орех и ги наредете в тавичка....
Милинки
Милинки
Измесва се тесто и се точи на дебела кора. Ръси се обилно със сирене и напръсква с масло. Навива се и се нарязва на парчета (колкото е височината на тавата)....
Сладка вита пита с мак
Сладка вита пита с мак
Маята се размива в прясно мляко с една лъжица захар и малко брашно. Оставя се да втаса. Отделно се разбиват яйцата, захарта, част от разтопената мазнина и...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Прекалено много усилия влагате за изпълнението на професионалните си задачи. Намалете малко темпото, за да ви стигне времето за по-мащабни проекти. Има шанс тези дни да се сбъдне това, което си пожелахте в новогодишната нощ – от вас зависи дали ще съумеете да използвате благоприятния период пред вашата зодия, който се очертава да бъде до края на януари. В любовта определено ще ви върви, скоро ще получите доказателство, че харесван от вас човек също проявява интерес към личността ви. Не го отблъсквайте с глупава гордост, а се заслушайте в сърцето си. Сега е моментът да го направите.