Читателят готви

Лакомник
»
Читателят готви
Заек в тиква
Заек в тиква
(2)
Изрязваме капачето на тиквата и издълбаваме семките. В тиган с олио запържваме и задушаваме месото. В същата мазнина след това приготвяме плънката, като...
Печена агнешка плешка с плънка \
Печена агнешка плешка с плънка "Великденска морава”
(2)
Плешката се почиства, измива се и се оставя да се отцеди. Внимателно откъм най-долното ребро се отваря дълбок джоб - с дланта на едната ръка се...
Кошница за великденски яйца от солено тесто
Кошница за великденски яйца от солено тесто
(2)
Замесваме тесто. Прави се основата на кошницата от подходящ материал, в която се забиват солети. От тестото се прави шнур и започва да се плете кошницата....
Козуначени кифлички
Козуначени кифлички
(2)
От всички продукти се замесва средно меко тесто, което се слага в намазнена найлонова торбичка. В по-голяма тенджера наливаме хладка вода и потапяме...
Агнешко по гергьовски
Агнешко по гергьовски
(2)
Измитото агнешко месо се осолява, намазва се с маслото, поръсва се с червения пипер и се разделя на две равни части. Слагат се в подходяща тава и се заливат...
Великденски козунак
Великденски козунак
(2)
Стъпка 1: Маята с част от топлото мляко, 1 с.л. захар, 2 с.л. брашно се оставя на топло да шупне и увеличи обема си 3 пъти.  Стъпка 2: Смесваме
Козунак
Козунак
(2)
Маята се замесва с прясното мляко, щипка сол и брашно, като трябва да се получи смес, по-гъста от вода. Оставяме да втаса и да си утрои обема. Изсип
Великденско агънце
Великденско агънце
(2)
Смиламе бисквитите. Слагаме 100 мл вода да заври с маргарина и захарта. Щом заври, махаме от котлона и добавяме 3 с.л. какао и сухото мляко. Разбъркваме,...
Великденски кръст, плетенички, великденски заек и великденско дърво
Великденски кръст, плетенички, великденски заек и великденско дърво
(2)
Подхваща се маята с малко топличко мляко и лъжица захар. Разбиват се яйцата и захарта до побеляване, прибавя се половината от мазнината, а другата половина...
Пълнено агнешко шкембе с печурки
Пълнено агнешко шкембе с печурки
(2)
В тиган с малко олио се задушават ситно нарязаните гъби и лук. Добавяме ориза и 1 ч.ч. вода. Когато оризът е почти готов, се прибавят подправките. След като...
Великденски венец
Великденски венец
(2)
Замесваме тесто от всички продукти. Оставяме го на топло място 1 час. След това на набрашнена повърхност го разточваме във вид на дълго руло. Разрязваме го...
Великденска пита
Великденска пита
(2)
Млякото се смесва с водата и се разделя на 2 части. Към едната, която е по-топла се разтваря маята + захарта + 1 с.л. брашно, а в другата солта. После...
Великденска кошница
Великденска кошница
(2)
Маята се разтваря с млякото и захарта, малко брашно и се оставя да втаса. След това се замесва с останалите продукти на меко тесто и пак се оставя да втаса....
Секировско агнешко чеверме
Секировско агнешко чеверме
(2)
Месото се сварява. Продуктите за овалване на месото се смесват и то се овалва добре и се нарежда в тава. Лукът се нарязва на полумесеци и се слага в олиото...
Домашен козунак
Домашен козунак
(2)
Маята се размива във водата (или млякото) с щипка захар и 2 с.л. брашно, за да стане еднородна смес. Оставя се около 20 мин леко да втаса. Докато чакаме...
Козуначени кифлички със стафиди
Козуначени кифлички със стафиди
(2)
Маята се смесва с 1 с.л. захар и щипка сол. Добавят се 1 ч.ч. прясно мляко и няколко лъжици брашно. Оставя се да втаса. Останалото мляко се смесва със...
Великденска овчица
Великденска овчица
(2)
Разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, брашното, маята, ванилията, кората на лимона, ванилията, солта и топлото мляко. Замесваме тесто от всички...
Домашен козунак
Домашен козунак
(2)
Маята се размива във водата (или млякото) с щипка захар и 2 с.л. брашно, за да стане еднородна смес. Оставя се около 20 мин леко да втаса. Докато чакаме...
Пълнено агнешко бутче с бира
Пълнено агнешко бутче с бира
(2)
В бутчето се прави разрез по дължина на костта, маха се част от месото, за да се оформи джоб, в който да се постави плънката. Бутчето се поставя в подходящ...
Кекс с лимонада
Кекс с лимонада
(2)
Яйцата и захарта се разбиват добре. В брашното се разбърква бакпулверът и се прибавя към яйчената смес. Добавят се лимонадата, ванилията, олиото,
3 в 1 – пица, хотдог и пай
3 в 1 – пица, хотдог и пай
(2)
Разтваряме маята във водата със солта и захарта, слагаме и олиото и постепенно започваме да слагаме и брашното. Омесваме тесто и го оставяме да втаса. След...
Зелева яхния
Зелева яхния
(2)
В тенджера слагате олиото и месото, като го запържвате до златисто. След това добавяте нарязаните на шайби моркови и ситно нарязания лук. Трябва да къкри...
Понички с шоколад
Понички с шоколад
(2)
Разтваряме маята в захарта и топлото мляко, добавяме яйцата, маслото, ванилията и солта. Замесваме меко тесто, което оставяме за около 1 час да втаса. След...
Картофени палачинки с пилешко месо
Картофени палачинки с пилешко месо
(2)
Измиват се добре картофите и се сваряват заедно с кората. След това се охлаждат, обелват и настъргват на едро ренде. В купа се разбиват добре с миксер...
Ветрило от бял патладжан
Ветрило от бял патладжан
(2)
Патладжаните се нарязват като ветрило, без да се прекъсват от страна на дръжката. Посоляват се хубаво и се оставят за половин час да падне горчилката (аз ги...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц