Читателят готви

Лакомник
»
Читателят готви
Кекс с лимонада
Кекс с лимонада
Яйцата и захарта се разбиват добре. В брашното се разбърква бакпулверът и се прибавя към яйчената смес. Добавят се лимонадата, ванилията, олиото,
3 в 1 – пица, хотдог и пай
3 в 1 – пица, хотдог и пай
Разтваряме маята във водата със солта и захарта, слагаме и олиото и постепенно започваме да слагаме и брашното. Омесваме тесто и го оставяме да втаса. След...
Зелева яхния
Зелева яхния
В тенджера слагате олиото и месото, като го запържвате до златисто. След това добавяте нарязаните на шайби моркови и ситно нарязания лук. Трябва да къкри...
Понички с шоколад
Понички с шоколад
Разтваряме маята в захарта и топлото мляко, добавяме яйцата, маслото, ванилията и солта. Замесваме меко тесто, което оставяме за около 1 час да втаса. След...
Картофени палачинки с пилешко месо
Картофени палачинки с пилешко месо
Измиват се добре картофите и се сваряват заедно с кората. След това се охлаждат, обелват и настъргват на едро ренде. В купа се разбиват добре с миксер...
Ветрило от бял патладжан
Ветрило от бял патладжан
Патладжаните се нарязват като ветрило, без да се прекъсват от страна на дръжката. Посоляват се хубаво и се оставят за половин час да падне горчилката (аз ги...
Фунийки с млечен крем
Фунийки с млечен крем
Замесва се тесто от посочените продукти и се оставя 10 минути да се отпусне. След това се разточва на дебелина 2 см. Реже се на ивици 1 см. Фунийките се...
Звезден коледен кекс
Звезден коледен кекс
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване. Добавят се разтопеното масло, сокът от портокала, но отделете 3 с.л. за глазурата и брашното с бакпулвера....
Лесна пица
Лесна пица
Разтваряте маята в хладката вода и добавяте содата, олиото, солта, киселото мляко и брашно, колкото поеме, за да стане меко тесто. Оставяте го да втаса 20...
Торта “Еверест”
Торта “Еверест”
Желатинът се изсипва в чаша, добавя се малко вода да стане гъста смес, която се поставя за 30 секунди в микровълнова фурна или се разтапя на водна баня....
Торта “Нина”
Торта “Нина”
Заквасената сметана заедно с пудрата захар се разбиват на крем. Реди се блат, сладко и крем. Така се повтаря и вторият блат. Третият блат се намазва само с...
Писюр пиде от баба
Писюр пиде от баба
В прозрачна кафена чашка от 220 г за еднократна употреба се счупват яйцата, отбелязваме мярката и сипваме в купичка. Измерваме същото количество олио и го...
Орехови мъфини с мед
Орехови мъфини с мед
Загрейте фурната на 180 градуса и подгответе формичките за мъфините. Смесете брашното, содата, бакпулвера, орехите и канелата. Отделно разбийте маслото,...
Пъстър качамачен купол
Пъстър качамачен купол
Сварявам качамака в леко солена вода. Внимавам брашното да не остане на топчици и бучки, като за целта го размивам в 1/3 от количеството на водата и след...
Домати бюрек
Домати бюрек
Натрошавам сиренето, към което добавям чесъна и ригана. Непосредствено преди пърженето режа домат на по-дебели филийки. Поставям между 2 филийки от плънката,...
Френска яхния
Френска яхния
Запържваме месото с малко брашно в олио. След като се зачерви, добавяме доматеното пюре, лука, чесъна и моркова. Добавяме подправки
Двуцветно шоколадово парфе
Двуцветно шоколадово парфе
На основата: Ореховите ядки леко се запичат. Слягат се в пасатор и се смилат на брашно. Бисквитите също се смилат и се смесват с ор
Торта „Фифи”
Торта „Фифи”
Разтопяваме шоколада и маслото, 5-те жълтъка и половината захар. Всичко това се разбива добре. Към тази смес прибавяме брашното и разбитите на сняг...
Клафути с ябълки
Клафути с ябълки
Разбиваме много добре яйцата със захарта и ванилията, прибавяме и пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркваме добре и добавяме и прясното мляко. На
Парфе с извара
Парфе с извара
Предварително в 400 мл гореща вода се разтваря едното пакетче желатин и към него се прибавя едната супена лъжица захар. След като се охлади леко, се прибавя...
Пълнени гъби
Пълнени гъби
Сваряваме пилешкото филе и ориза в отделни съдове. Слагаме ги в купа, добавяме изварата, прясното мляко и пасираме. Нарязваме краставичките на много малки...
Сладкиш с какао
Сладкиш с какао
Разбиваме млякото със захарта, прибавяме бакпулвера. След това прибавяме и брашното и трябва да се получи гъсто кексово тесто. Добавят се какаото и канелата...
Ловджийски банички
(Авджъ бьореий)
Ловджийски банички (Авджъ бьореий)
Запържваме каймата, лука, моркова и към тях прибавяме пиперките и граха. Разбъркваме и овкусяваме. Готовия сос от киселото мляко, содата, олиото и яйцата...
Баклава „Момински устни”
Баклава „Момински устни”
Замесваме от посочените продукти немного твърдо тесто, отпочива малко. Разделяме на 20 топки, които първо разточваме поотделно с големина на нормална чиния....
Шаран плакия с кайма
Шаран плакия с кайма
Тавичката се посолява и почистеният шаран се слага в нея. Омесва се каймата с малко чубрица и черен пипер и се запържва. След това шаранът се напъ
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.