




Измитото агнешко месо се осолява, намазва се с маслото, поръсва се с червения пипер и се разделя на две равни части. Слагат се в подходяща тава и се заливат с топла вода, която да покрие около 2 см от тавата. Месото се пече (200°С) и щом хване коричка, тавата се завива плътно с алуминиево фолио. Готвенето продължава около 3 часа, или докато месото омекне. Белият дроб, сърцето и бъбреците се осоляват леко и се сваряват. В мазнина се запържват нарязаните лук и лапад и към тях се прибавя нарязаният на ситно суров черен дроб. Пържи се, докато дробът побелее. Прибавя се оризът, а след още 5 мин - и ситно нарязаните сварени дреболии, джодженът, магданозът и черният пипер. Ястието се залива с 1 л бульон. Всичко се задушава във фурна около 20 минути. Изпеченото месо и дроб сармата се разделят на порции и се украсяват със стрък пресен чесън.
