Секировско агнешко чеверме

Секировско агнешко чеверме Лакомник
Секировско агнешко чеверме
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Йовка Лукова, гр. Раковски
Лакомник Необходими продукти

6 порции агнешко месо (бут, плешка, ребра)
1 агнешка главичка
4-5 глави лук
300 мл доматено пюре
50 мл олио
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. захар
чубрица
сол на вкус
За овалване на месото:
6-8 с.л. брашно
2 с.л. червен пипер
1-2 щипки кимион
1-2 щипки черен пипер

Начин на приготвянe

Месото се сварява. Продуктите за овалване на месото се смесват и то се овалва добре и се нарежда в тава. Лукът се нарязва на полумесеци и се слага в олиото да се запържи. Като придобие златист цвят, се прибавя тдоматеното пюре и захарта. Накрая се слагат подправките и се налива около 500-700 мл вода. След като заври, се залива отгоре месото и се слага да се запече за 30-40 мин. Поръсва се с нарязан на дребно пресен джоджен.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц