Великденска овчица

Супер идея за Великден от наша читателка


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, брашното, маята, ванилията, кората на лимона, ванилията, солта и топлото мляко. Замесваме тесто от всички продукти. Оставяме го на топло място 1 час. Измесваме го добре и го разделяме на 4 топки. От всяка топка оформяме глава, ухо, крака и опашка на овцата. Останалото тесто правим на малки топчета, които залепваме едно за друго оформяйки тялото на овцата. Слагаме очи от черен пипер и ноздри от зърна кимион.
Намазваме ги с разбития жълтък с мляко отгоре. Печем в загрята фурна около 20 минути.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп