Тестени

Лакомник
»
Рецепти
»
Тестени
Банички с риба тон
Банички с риба тон
Загрейте фурната до 200 градуса. Изцедете рибата от маслото. Запържете ситно нарязания лук, добавете рибата, кашкавала, магданоза, сол, черен пипер и...
Портокалова баница
Портокалова баница
Разбъркваме всички продукти, като от портокала използваме единствено кората, като я настържем при другите продукти. Всичко се избърква хубаво, след което...
Тарта със сирене
Тарта със сирене
Разтопете маргарина и охладете, а после смесете с всички останали съставки за тестото. Хубаво е брашното да е пресято и да го сложите в голям съд с...
Понички (стъпка по стъпка)
Понички (стъпка по стъпка)
Стъпка 1 Замесете тестото от пресятото брашно,
Бухтички с овесени ядки
Бухтички с овесени ядки
В купа се смесват киселото мляко, овесените ядки и ваниловата есенция. Оставят се настрани за 10 минути, като се разбъркват периодично. Прибавят се...
Телешко с паста
Телешко с паста
Телешкото месо се измива и нарязва. Накисва се за 3- 4 часа в марината от 200 мл бира и 100 мл вода. Макароните се сваряват в подсолена вода, след което се...
Пълнозърнести пърленки
Пълнозърнести пърленки
Разтваряме маята в топлата вода.Добавяме солата ,захарта ,зехтина и брашното и замесваме тесто.Оставяме го да втаса.Късаме малки топки и разточваме на тънки...
Бутер баница с праз и сирена
Бутер баница с праз и сирена
Нарежете праза на ситно и го запържете в малко олио. Яйцата разбийте и добавете киселото мляко, натрошеното сирене, настъргания кашкавал и нарязано топеното...
Бутер фантазия с броколи
Бутер фантазия с броколи
От всяка страна на бутер квадратчето изрязваме лентички с дебелина 1 см. Леко ги навиваме и ги слагаме като бордюрчета. Притискаме ги съвсем леко, колкото да...
Сиренки на тиган
Сиренки на тиган
Разбъркайте жълтъка с прясното мляко. Сипете брашното, смесено с бакпулвера и натрошеното сирене. Отделно разбийте белтъка с щипка сол, да стане на твърда...
Сандвичи с малки хлебчета
Сандвичи с малки хлебчета
Разрязваме всяко хлебче през средата, като внимаваме да не го разделим на 2 части. Намазваме едната страна с маргарин и подреждаме резен кашкавал, колбас,...
Козунак в машина за хляб
Козунак в машина за хляб
Млякото се затопля леко, прибавят се маята и 3 с.л. брашно от общото количество, разбърква се и се покрива с кърпа, оставя се да втаса. През това време се...
Тост със синьо сирене и ябълки
Тост със синьо сирене и ябълки
Препечете филийките. Нарежете ябълката на полумесеци. Върху всяка филийка намажете синьо сирене. Отгоре наредете парченца ябълка и залейте с малко мед.
Лесен козунак
Лесен козунак
Пресейте брашното. Загрейте 1 ч.ч. от млякото до 30-35 градуса и разтворете маята, като оставите да престои 10 минути. На слаб огън, разтопете маслото....
Великденски плетени козунаци
Великденски плетени козунаци
Маята се раздробява и размива с 3/4 водна чаша охладено мляко. Прибавя се 1 чаена лъжичка захар и толкова брашно, че да се образува кашица. Увива се с кърпа...
Козунак със стафиди и ванилия
Козунак със стафиди и ванилия
Маята се разтваря в малко топло мляко и се оставя за 5 минути. Вземете 700-800 от брашното пресейте го и добавете към млякото. Маслото трябва да е топло, но...
Бюрек с пилешко месо
Бюрек с пилешко месо
Сварява се месото в подсолена вода и се нарязва на дребно. Смесва се с предварително накълцаните орехи и нарязаните маслини. Прибавя се сол и черен пипер на...
Великденски козунак
Великденски козунак
В купа се смесват маята, 2-3 с.л. брашно и 1 с.л. захар. Разбърква се с малко хладко мляко, докато се образува кашичка с гъстота на боза. Оставя се на топло...
Пълнени кифлички с яйца
Пълнени кифлички с яйца
Замесете тесто от водата, солта, содата и брашното. Сварете яйцата (едно оставете за намазване) и ги нарежете на кубчета. Задушете леко нарязания на дребно...
Фетучини с пушено филе и пармезан
Фетучини с пушено филе и пармезан
Пастата се вари в подсолена вода. Следват се предписанията отбелязани на опаковката. Когато макароните са готови, се отцеждат от водата. Смесват се с 1 с.л....
Традиционен козунак
Традиционен козунак
Маята се разбърква с 1/3 от млякото, щипка сол, щипка захар и брашно до получаване на гъста каша и се оставя да втаса. Брашното се пресява и към него се...
Класически козунак
Класически козунак
Всички продукти са със стайна температура. Пресявате брашното четири пъти. Маята се разтваря в 50 мл прясно мляко, добавят се по щипка сол и захар, както и...
Великденски сладки питки
Великденски сладки питки
Смесете в маслото, млякото и захарта и ги разтопете заедно на слаб огън. Оставете да се охлади. Брашното пресейте със солта и добавете маята, ако е суха....
Пица с месо и сирене за обяд
Пица с месо и сирене за обяд
Нарежете на тънко месото, подправете на вкус и запържете до готовност от двете страни. Извадете и оставете да се охлади и нарежете на кубчета. През това...
Кексчета с извара и подправки
Кексчета с извара и подправки
В купа пресейте брашното с бакпулвера. В друга купа смесете изварата с яйцето и наситнените зелени подправки. Прибавете ги към брашното и заедно с останалите...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.