Тестени

Лакомник
»
Рецепти
»
Тестени
Телешко с паста
Телешко с паста
Телешкото месо се измива и нарязва. Накисва се за 3- 4 часа в марината от 200 мл бира и 100 мл вода. Макароните се сваряват в подсолена вода, след което се...
Пълнозърнести пърленки
Пълнозърнести пърленки
Разтваряме маята в топлата вода.Добавяме солата ,захарта ,зехтина и брашното и замесваме тесто.Оставяме го да втаса.Късаме малки топки и разточваме на тънки...
Бутер баница с праз и сирена
Бутер баница с праз и сирена
Нарежете праза на ситно и го запържете в малко олио. Яйцата разбийте и добавете киселото мляко, натрошеното сирене, настъргания кашкавал и нарязано топеното...
Бутер фантазия с броколи
Бутер фантазия с броколи
От всяка страна на бутер квадратчето изрязваме лентички с дебелина 1 см. Леко ги навиваме и ги слагаме като бордюрчета. Притискаме ги съвсем леко, колкото да...
Сиренки на тиган
Сиренки на тиган
Разбъркайте жълтъка с прясното мляко. Сипете брашното, смесено с бакпулвера и натрошеното сирене. Отделно разбийте белтъка с щипка сол, да стане на твърда...
Сандвичи с малки хлебчета
Сандвичи с малки хлебчета
Разрязваме всяко хлебче през средата, като внимаваме да не го разделим на 2 части. Намазваме едната страна с маргарин и подреждаме резен кашкавал, колбас,...
Козунак в машина за хляб
Козунак в машина за хляб
Млякото се затопля леко, прибавят се маята и 3 с.л. брашно от общото количество, разбърква се и се покрива с кърпа, оставя се да втаса. През това време се...
Тост със синьо сирене и ябълки
Тост със синьо сирене и ябълки
Препечете филийките. Нарежете ябълката на полумесеци. Върху всяка филийка намажете синьо сирене. Отгоре наредете парченца ябълка и залейте с малко мед.
Лесен козунак
Лесен козунак
Пресейте брашното. Загрейте 1 ч.ч. от млякото до 30-35 градуса и разтворете маята, като оставите да престои 10 минути. На слаб огън, разтопете маслото....
Великденски плетени козунаци
Великденски плетени козунаци
Маята се раздробява и размива с 3/4 водна чаша охладено мляко. Прибавя се 1 чаена лъжичка захар и толкова брашно, че да се образува кашица. Увива се с кърпа...
Козунак със стафиди и ванилия
Козунак със стафиди и ванилия
Маята се разтваря в малко топло мляко и се оставя за 5 минути. Вземете 700-800 от брашното пресейте го и добавете към млякото. Маслото трябва да е топло, но...
Бюрек с пилешко месо
Бюрек с пилешко месо
Сварява се месото в подсолена вода и се нарязва на дребно. Смесва се с предварително накълцаните орехи и нарязаните маслини. Прибавя се сол и черен пипер на...
Великденски козунак
Великденски козунак
В купа се смесват маята, 2-3 с.л. брашно и 1 с.л. захар. Разбърква се с малко хладко мляко, докато се образува кашичка с гъстота на боза. Оставя се на топло...
Пълнени кифлички с яйца
Пълнени кифлички с яйца
Замесете тесто от водата, солта, содата и брашното. Сварете яйцата (едно оставете за намазване) и ги нарежете на кубчета. Задушете леко нарязания на дребно...
Фетучини с пушено филе и пармезан
Фетучини с пушено филе и пармезан
Пастата се вари в подсолена вода. Следват се предписанията отбелязани на опаковката. Когато макароните са готови, се отцеждат от водата. Смесват се с 1 с.л....
Традиционен козунак
Традиционен козунак
Маята се разбърква с 1/3 от млякото, щипка сол, щипка захар и брашно до получаване на гъста каша и се оставя да втаса. Брашното се пресява и към него се...
Класически козунак
Класически козунак
Всички продукти са със стайна температура. Пресявате брашното четири пъти. Маята се разтваря в 50 мл прясно мляко, добавят се по щипка сол и захар, както и...
Великденски сладки питки
Великденски сладки питки
Смесете в маслото, млякото и захарта и ги разтопете заедно на слаб огън. Оставете да се охлади. Брашното пресейте със солта и добавете маята, ако е суха....
Пица с месо и сирене за обяд
Пица с месо и сирене за обяд
Нарежете на тънко месото, подправете на вкус и запържете до готовност от двете страни. Извадете и оставете да се охлади и нарежете на кубчета. През това...
Кексчета с извара и подправки
Кексчета с извара и подправки
В купа пресейте брашното с бакпулвера. В друга купа смесете изварата с яйцето и наситнените зелени подправки. Прибавете ги към брашното и заедно с останалите...
Гръцки козунак
Гръцки козунак
Сварете бахарът и анасонът във вода. Смесете в голяма купа брашното и солта и в средата направете „кладенче”. В средата жълтъците и яйцата,...
Пирожки с ориз и гъби
Пирожки с ориз и гъби
От изброените продукти се замесва меко тесто, което се оставя да престои 30 мин. Оризът се сварява в 1¼ ч.ч. подсолена вода и се смесва със задушените...
Анасонов хляб от спелта
Анасонов хляб от спелта
Смесете 3/4 ч.ч. от брашното с половината вода. Сместа се оставя да престои на стайна температура 8 часа. От нея се получава закваска за хляб. Смесете...
Испански понички \
Испански понички "Чуроз"
Смесете водата и солта и я сложете в тенджера на котлона. Когато заври изсипете брашното наведнъж, и започнете да бъркате енергично с дървена лъжица, до...
Равиоли със сирене
Равиоли със сирене
От изброените продукти за тестото се приготвя твърдо тесто, покрива се с кърпа и се оставя да престои 1 час. Разточва се кора с дебелина 2-3 мм и се нарязва...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Ще ви се наложи да действате бързо и да мислите няколко хода напред, ако искате да впечатлите хората, на чието мнение държите. Лошото е, че някои от зодията са доста напрегнати. Бъдете готови да направите компромис с когото и когато се наложи. Имате ясна цел и добри идеи. Просто действайте внимателно. Съботата и неделята са спокойни, но понеделникът е напрегнат. Ще имате ядове от всякакъв характер, най-вече битов. Във вторник надвисва раздяла с човек, когото обичате. Вслушайте се в гласа на интуицията си. В сряда - делови срещи, а за някои - и пътуване.