Тестени

Лакомник
»
Рецепти
»
Тестени
Персийски тутманик
Персийски тутманик
Разбиват се яйцата, прибавят се олиото, млякото, със содата разбъркана в него, и брашното. Трябва да се получи тесто като за кекс. Прибавя се натрошеното...
Паста със сьомга и скариди в сос от вермут
Паста със сьомга и скариди в сос от вермут
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото до златисто. Погася се с вермута и  се долива сметаната. Слагат се сол, черен пипер, захарта,...
Бързи банички с готови кори
Бързи банички с готови кори
Пълнежът се приготвя в отделен съд от обезсоленото и натрошено сирене, разбитите яйца, киселото мляко и содата бикарбонат. Сместа се разбърква добре. Отделя...
Бабини милинки
Бабини милинки
Брашното се пресява и леко се затопля. В направената в него ямичка се слагат последователно разбитите яйца, разтворената в част от прясното мляко мая, солта,...
Фетучини с пиле и спанак
Фетучини с пиле и спанак
Фетучините се варят според указанията на опаковката. Готовите се отцеждат. Към тях се добавя олио. Спанакът се мие листо по листо. Месото и спанакът се...
Баница с картофи
Баница с картофи
Картофите се обелват и сваряват. Докато са още топли, се заливат със зехтина и се намачкват с вилица. Прибавят се чубрицата и сол на вкус. Върху две кори...
Зеленчуков киш
Зеленчуков киш
Загрейте фурната до 220 градуса. Намазнете тавичка с олио. Сложете тестото на кора като оставите краищата по стените. Набодете тестото на няколко места....
Сутрешни хлебчета с яйца и сирене
Сутрешни хлебчета с яйца и сирене
Разрежете клебчетата наполовина и ги изпечете на тостера, но не напълно. Поръсете всяка половинка със зех
Спагети със сьомга и песто дженовезе
Спагети със сьомга и песто дженовезе
Спагетите се варят в подсолена вода. Предварително се начупват на две. За приготвянето, им се следва описанието на опаковката. Когато са готови, спагетите се...
Щрудел с кисело зеле
Щрудел с кисело зеле
В купа разбийте яйцето със сол, прибавете содата, киселото мляко и лъжица по лъжица прибавяйте брашното и разбърквайте добре, докато тестото стан меко....
Кроасан с деликатеси
Кроасан с деликатеси
Измиваме и нарязваме на ситно магданоза. Рендосваме кашкавала на едрото ренде. Нарязваме на ситни парчета пушения бут. Разделяме бутер тестото на 8...
Лучник
Лучник
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в част от мазнината и малко сол до омекване. Прибавят се натрошеното сирене и разбитите яйца. В намазана с мазнина...
Бананов хляб с орехи и канела
Бананов хляб с орехи и канела
Намаслете тавата и поръсете с брашно. Смесете орехите, добавете сол, ванилията, бакпулвера с двата вида брашно, канелата, двата вида захар, добавете...
Морковени кексчета
Морковени кексчета
Загрейте фурната до 160 градуса и намаслете формите за мъфини. Разбъркайте брашното с бакпулвера и захарт
Майсторски мекици
Майсторски мекици
В средата на пресятото брашно се прави по-голяма ямичка, в която последователно се слагат разбитите яйца, солта, захарта, олиото, киселото мляко с...
Пържени пръчици
Пържени пръчици
Водата със солта, маслото и 5 с.л. олио се оставят да заврат в тенджера или на водна баня. Щом заври, се сваля от огъня и се прибавят брашното и червеният...
Равиоли с доматен сос
Равиоли с доматен сос
В тенджера се налива вода. Количеството е написано на опаковката на равиолите. Поръсва се щипка сол. Добавят се 2 с.л. зехтин. Когато заври течността, се...
Талиатели с пиле и сметанов сос
Талиатели с пиле и сметанов сос
Талиателите се варят в съд с подсолена вода. Времето за варене е указано на самата опаковка паста. Готовите талиатели се отцеждат от водата и се слагат в...
Портокалова питка
Портокалова питка
В голям съд слагаме портокаловата кора, брашното, черната захар и солта. Доливаме портокаловия сок и разбиваме сместа с миксер. Измиваме и подсушаваме...
Мусака от макарони и пиле
Мусака от макарони и пиле
Пилето се сварява в подсолена вода, изважда се и се отстраняват кожата и костите. Месото се нарязва на ситно и се наръсва с черен пипер. Макароните се...
Коледни маслени гевречета
Коледни маслени гевречета
С помощта на миксер се разбива маслото. Прибавят се последователно захарта, яйцето, настърганата на ситно ренде лимонова кора. Постепенно се насипва...
Хляб с моркови
Хляб с моркови
Разтворете маята в топла вода или мляко и добавете захарта. Оставете да престои 5-10 минути. Пресейте брашното и добавете маята, морковите, орехите, ванилена...
Катми със сода
Катми със сода
Брашното, киселото мляко и водата трябва да бъдат леко затоплени, а не студени. В по-дълбок съд се разбиват яйцата. Прибавят се последователно киселото...
Богати палачинки
Богати палачинки
Яйцата и жълтъците се разбиват с телена бъркалка. Прибавят се при непрекъснато разбиване половината част от млякото и брашното, а след това солта и...
Баклава с готови кори и орехи
Баклава с готови кори и орехи
В намаслена тава се подреждат една върху друга корите,като след всяка се ръси по малко от разтопеното масло. През 4-5 кори се слага от орехите и галетата и...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Персийски тутманик Персийски тутманик
Разбиват се яйцата, прибавят се олиото, млякото, със содата разбъркана в него, и брашното....
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Може да сте апатични и да вървите по пътя на най-малкото съпротивление във всичко, което не ви се стори достатъчно важно. Звездите предупреждават, че вашият избраник е на кръстопът. Продължителните отношения не са за него. Откликвате охотно на всякакъв разговор в петък, за вас няма забранени теми. Пазете се от конфликти в понеделник, тъй като лесно може да се окажете крайни и да загубите работата си. Влюбените от вас изглеждат омагьосващи и привлекателни. Семейните представители на зодията получават шанс за конструктивно решаване на проблемите си в сряда, ако не си припомнят обидите от миналото.