Козунак без яйца
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маята се разтваря с 1 с.л. (10 г) захар, 1 с.л. (10 мл) прясно мляко и малко брашно. Слага се на топло на шупне. Захарта се разтваря в млякото. С останалите продукти, (като лимоновата кора е настъргана) и готовата мая се замесва тесто, което се слага на топло да втаса. След това тестото се разделя на 2 части, а всяка част - на 3 парчета. Парчетата тесто се раздърпват на ленти и се изплитат на плетеници. Слагат се в намаслени тавички и се оставят на топло да втасат. След като тестото се надигне, се намазва с разбитото яйце и се поръсва с кристална захар. Пече се в предварително затоплена силна фурна.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп