
Празнична рецепта със супер вкус




От изброените продукти се омесва немного меко тесто. Като попие необходимото брашно, полученото тесто се разстила като питка. Ръцете се топят в олиото за омесване и тестото се меси, докато омекне и стане гладко. Козунакът (козунаците) се оплита, като тестото се разделя на две и всяка половина - съответно на по три плитки с диаметър около 2 см. Сплетените козунаци се поставят в отделни форми, предварително намазнени и поръсени с брашно, и се оставят да втасат. Щом утроят обема си, се намазват с подсладения жълтък и се поръсват с мюсли, овесени ядки, лимонова кора и др. Пекат се на 150-180 градуса, като първите 20 минути фурната не се отваря. След това се наблюдават и се изпичат до желаната степен. Фурната се изключва и се оставят вътре за кратко, пак под наблюдение. После капакът се отваря и така се оставят да изстинат.
