Шоколадов пай с лимони (стъпка по стъпка)
Изкусителен, но лесен десерт от хрупкав блат, бадеми и нежен крем
Приготвяне
70 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Стъпка 1
Пасирайте бадемите. Разбийте яйцата със захарта, прибавете маслото, бадемите, какаото, брашното и замесете тесто. Сложете го в намаслена тава, покрийте с фолио и оставете за 30 минути в хладилник. Извадете тестото, покрийте с хартия за печене, поръсете със суров боб или тежести за печене и печете 15-20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Стъпка 2
За плънката настържете лимоновата кора, изцедете сока, разбийте яйцата, жълтъка и захарта. Прибавете разбитата сметана, кората и лимоновия сок и разбъркайте. Залейте равномерно блата и запечете за още 40-45 минути при 180 градуса. Оставете да се охлади и украсете с настърган шоколад.
Още по темата
Нарежете на две маракуята и отделете сърцевините. Смесете ги с портокаловия сок в тиган да ври, докато се изпари на половина. Отстранете излишния сок и семките на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп