




Затоплете млякото до 35-40 градуса, добавете маята, 1 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. захар, разбъркайте добре и оставете да престои на топло за 30-40 минути. Междувременно разделете белтъците от жълтъците. Къч жълтъците добавете захарта и ги разбийте добре. Към белтъците добавете солта и разбийте докато станат на гъста пяна. Разтопете маслото. Накиснете сушените плодове, изцедете и добавете към тях изварата, прибавете жълтъците, ванилената захар, разтопеното масло и белтъците. Разбъркайте продуктите внимателно. Прибавете 1 ч.ч. от пресятото брашно и разбъркайте докато се получи лепкаво тесто. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за 40 минути. Размесете отново, сложете тестото във форма за печене и оставете да втаса за още 30 минути. Запечете в предварително загрята до 180 градуса фурна.

