




Всички продукти трябва да са със стайна температура. Разбийте до побеляване яйцата със захарта. В брашното направете кладенче и сипете вътре разтворената в малко от топлото мляко мая с 1 чаена лъжичка захар и щипка сол. Добавете зехтина, останалото мляко, кората на лимона и ванилията. Замесете с ръце и месете упорито докато в тестото започнат да образуват мехури. Ръцете се потапят в разтопеното масло през цялото месене. Готовото тесто се оставя в тавата, завито с топла кърпа, за да втаса, докато увеличи двойно обема си (около час).
Размесете тестото и го разстелете с точилка на кора около 1 пръст дебела. Намажете в средата сладкото от боровинки, поръсете орехите, стафиди и нарязани на ситно смокините. Навийте на руло много внимателно, за да не слепите и смачкате тестото. Поставете в намаслена и набрашнена тава и оставете да втаса отново за около половин час. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20-30 минути като проверявате готовността със суха клечка.
