Цървулки със сирене и кашкавал

Бързи и лесни запечени сандвичи или предястия


Начин на приготвянe
От изброените продукти се замесва еластично тесто. Оставя се да втаса около 45 минути. Сиренето се настъргва на едро ренде, прибавя се сметаната и сместа се обърква добре. Втасалото тесто се разделя на 10 топки. Всяка се разточва на кора с дебелина около 0.5 см. Върху нея се слага част плънката. Краищата се обръщат навътре, за да оформи цървулче. Така оформените цървулчета се поставят в намаслена тава, оставят се да втасат около 10 минути. Върху всяко се слагат бучици масло, поръсват се с чубрица. Цървулките се пекат в предварително загрята фурна при температура 180-200 С. Малко преди да са напълно готови се поръсват с настърган кашкавал и се запичат до златисто.
Още по темата

В купа смесете продуктите за соса и разбъркайте добре.
Загрейте фурната до 200 градуса. Изпечете питките, ако са от готово тесто за 5 минути или само ги затоплете,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп