Печени чушки с яйца и моцарела
Чушките се почистват от люспите. Картофите се варят до омекване, в подсолена вода. Смачкват се на пюре. Яйцата се рендосват. Смесват се с картофеното пюре....
Свинско с тиква
Пригответе маринатата като смесите необходимите продукти. Сложете месото в дълбок съд и го залейте с маринатата, така че да бъде напълно покрито. Оставете да...
Печена тиква с джинджифил и канела
Сварете тиквата на средно силен огън около 20 минути. Не бива да стане прекалено мека, за да не се развали формата й, така че проверявайте готовността с...
Домати по шопски
Доматите се нарязват на парченца. Прибавят се нарязаният на филийки лук, обезкостените и наситнени маслини, ситно нарязаният магданоз, натрошено част от...
Пилешки кюфтенца с гъби и маслини
Месoто се смила в блендер. Лукът се почиства, измива и рендосва. Гъбите се премиват на течаща вода. От пънчетата се приготвя супа. Шапките и обезкостените...
Запечен лаврак с тиквички
Мариновайте рибата с лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер. Почистете тиквичките и ги нарежете на тънки филии. Отреджете 1/3 от портокаловата кора...
Лесен кекс с ябълки
Разбийте яйцата със захарта и олиото. Последователно добавяте брашното, ванилията, канелата и бакпулвера като бъркате непрекъснато. Накрая добавете и...
Морковена крем супа с нахут
Морковите се измиват, почистват и нарязват на колелца. В тенджера се загрява гхито и когато се образуват вълнички се добавя кориандърът. Разбърква се...
Гъби със заливка на фурна
Лукът и гъбите се нарязват на ситно и се задушават със солта в олиото. Добавят се нарязаните домати и магданозът. Изсипва се в тавичка. Прави се рядък...
Панирани жулиени с чеснов сос
Пилешкото филе се нарязва на ивички. Жулиените се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и се овалват в сусама или галетата. Могат да се сложат за...
Пилешки гърди с подлютен лимонов сос
Пилешките гърди се овалват в брашно, разбитите яйца и се пържат в добре сгорещено олио за 3 минути. Изваждат се в голяма чиния. В същата мазнина се изсипват...
Цървулки със сирене и кашкавал
От изброените продукти се замесва еластично тесто. Оставя се да втаса около 45 минути. Сиренето се настъргва на едро ренде, прибавя се сметаната и сместа се...
Мързелива закуска
Разбийте яйцата с киселото мляко и маслото. Добавете брашното и бакпулвера. Настържете (или натрошете) сиренето и шунката и добавете към сместа. Разбъркайте...
Малки плодови кексчета
Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте малините и ги подсушете. Смесете малините с яйцето и сметаната. Смесете брашното с набухвателя, щипка сол и 100 г...
Шоколадов пай с лимони (стъпка по стъпка)
Стъпка 1
Пасирайте бадемите. Разбийте яйцата със захарта, прибавете маслото, бадемите, какаото, брашното и замесете тесто. Сложете го в намаслена тава,...
Наложена баница със сирене
В подходящ съд се разбиват леко яйцата. Прибавят се последователно, като непрекъснато се бърка с телена бъркалка олиото, брашното, киселото мляко, в което...
Катми с мая
Маята се натрошава и размива с малко хладка вода, след което се изсипва в по-голям съд. Прибавят се постепенно брашното, сол на вкус и хладката вода при...
Агнешка дроб-сарма със спанак
Месото се сварява. Лука се запържва с ориза, добавя се спанака и продължава да се пържи, налива се около 250 мл бульон където е варено месото. Место се...
Ароматно агнешко в гювеч
Сокът от лимона, зехтинът, червеният пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта, чесънът и черният пипер се разбъркват в купичка. Агнешкото месо се измива...
Агнешко бутче с чесън и мащерка
Загрява се фурната до 250°С. Смесва се половината масло със солта, черния пипер, пресования чесън и се разбърква сместа. С тази смес се натрива агнешкото...
Агнешко със зеленчуци
Сварете боба в подсолена вода и оставете да се вари до полуготовност. Пригответе маринатата, като смесите необходимите продукти и мариновайте месото за...
Агнешко задушено с лук и спанак
Месото се нарязва на хапки, почиства се от мазнината и се подсушава. Старият лук се нарязва на полумесеци, чесъна на ситно. Загрява се олиото на много силен...
Застроена агнешка супа
Месото се нарязва на парченца и се сварява в подсолена вода. Прибавят се оризът, нарязаният лук, сол и черен пипер. В маслото се запържва брашното с червения...
Пълнена агнешка плешка
Плешката се обезкостява, но трябва да се запази целостта на джоба, който се получава. В част от маслото, с малко вода, се задушава оризът заедно с половината...
Пълнена агнешка плешка
Морковите и лукът се нарязват на дребно и се запържват леко в олиото. Прибавят се нарязаните гъби и те се запържват леко. Спанакът се попарва за кратко в...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп