Домати по шопски
Доматите се нарязват на парченца. Прибавят се нарязаният на филийки лук, обезкостените и наситнени маслини, ситно нарязаният магданоз, натрошено част от...
Пилешки кюфтенца с гъби и маслини
Месoто се смила в блендер. Лукът се почиства, измива и рендосва. Гъбите се премиват на течаща вода. От пънчетата се приготвя супа. Шапките и обезкостените...
Запечен лаврак с тиквички
Мариновайте рибата с лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер. Почистете тиквичките и ги нарежете на тънки филии. Отреджете 1/3 от портокаловата кора...
Лесен кекс с ябълки
Разбийте яйцата със захарта и олиото. Последователно добавяте брашното, ванилията, канелата и бакпулвера като бъркате непрекъснато. Накрая добавете и...
Морковена крем супа с нахут
Морковите се измиват, почистват и нарязват на колелца. В тенджера се загрява гхито и когато се образуват вълнички се добавя кориандърът. Разбърква се...
Гъби със заливка на фурна
Лукът и гъбите се нарязват на ситно и се задушават със солта в олиото. Добавят се нарязаните домати и магданозът. Изсипва се в тавичка. Прави се рядък...
Панирани жулиени с чеснов сос
Пилешкото филе се нарязва на ивички. Жулиените се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и се овалват в сусама или галетата. Могат да се сложат за...
Пилешки гърди с подлютен лимонов сос
Пилешките гърди се овалват в брашно, разбитите яйца и се пържат в добре сгорещено олио за 3 минути. Изваждат се в голяма чиния. В същата мазнина се изсипват...
Цървулки със сирене и кашкавал
От изброените продукти се замесва еластично тесто. Оставя се да втаса около 45 минути. Сиренето се настъргва на едро ренде, прибавя се сметаната и сместа се...
Мързелива закуска
Разбийте яйцата с киселото мляко и маслото. Добавете брашното и бакпулвера. Настържете (или натрошете) сиренето и шунката и добавете към сместа. Разбъркайте...
Малки плодови кексчета
Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте малините и ги подсушете. Смесете малините с яйцето и сметаната. Смесете брашното с набухвателя, щипка сол и 100 г...
Шоколадов пай с лимони (стъпка по стъпка)
Стъпка 1
Пасирайте бадемите. Разбийте яйцата със захарта, прибавете маслото, бадемите, какаото, брашното и замесете тесто. Сложете го в намаслена тава,...
Наложена баница със сирене
В подходящ съд се разбиват леко яйцата. Прибавят се последователно, като непрекъснато се бърка с телена бъркалка олиото, брашното, киселото мляко, в което...
Катми с мая
Маята се натрошава и размива с малко хладка вода, след което се изсипва в по-голям съд. Прибавят се постепенно брашното, сол на вкус и хладката вода при...
Агнешка дроб-сарма със спанак
Месото се сварява. Лука се запържва с ориза, добавя се спанака и продължава да се пържи, налива се около 250 мл бульон където е варено месото. Место се...
Ароматно агнешко в гювеч
Сокът от лимона, зехтинът, червеният пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта, чесънът и черният пипер се разбъркват в купичка. Агнешкото месо се измива...
Агнешко бутче с чесън и мащерка
Загрява се фурната до 250°С. Смесва се половината масло със солта, черния пипер, пресования чесън и се разбърква сместа. С тази смес се натрива агнешкото...
Агнешко със зеленчуци
Сварете боба в подсолена вода и оставете да се вари до полуготовност. Пригответе маринатата, като смесите необходимите продукти и мариновайте месото за...
Агнешко задушено с лук и спанак
Месото се нарязва на хапки, почиства се от мазнината и се подсушава. Старият лук се нарязва на полумесеци, чесъна на ситно. Загрява се олиото на много силен...
Застроена агнешка супа
Месото се нарязва на парченца и се сварява в подсолена вода. Прибавят се оризът, нарязаният лук, сол и черен пипер. В маслото се запържва брашното с червения...
Пълнена агнешка плешка
Плешката се обезкостява, но трябва да се запази целостта на джоба, който се получава. В част от маслото, с малко вода, се задушава оризът заедно с половината...
Пълнена агнешка плешка
Морковите и лукът се нарязват на дребно и се запържват леко в олиото. Прибавят се нарязаните гъби и те се запържват леко. Спанакът се попарва за кратко в...
Шпиковано агнешко бутче
На бутчето се правят разрези за шпиковане. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Чесънът се обелва, намачква се и се шпикова бутчето. Залива се обилно с...
Великденски сладки питки
Смесете в маслото, млякото и захарта и ги разтопете заедно на слаб огън. Оставете да се охлади.
Брашното пресейте със солта и добавете маята, ако е суха....
Агнешко руло
Бутчето се начуква, изважда се костта и се разстила като шницел. Поръсва се със сол, червен пипер, черен пипер, чубрица и се набожда на няколко места със...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп