Най-лесният начин да сготвите апетитно и здравословно за цялото семейство
Днес за вечеря ви предлагаме да си припомните един от най-древните, а и най-полезен, метод за готвене – на пара. Той е особено подходящ за зеленчуци и птиче месо, но може да го ползвате и в много други случаи. Ако нямате идеи как точно се прави, вижте вкусните рецепти, които сме подбрали за вас.
Ще се убедите, че задушаването на пара прави ястията не само много полезни и диетични, но и апетитни. За да приготвите храна по този начин, сипете малко вода и добавете избраните подправки и корени. Може да ползвате уред за готвене на пара или обикновена в тенджера, върху която да прикрепите кошничка, в която се поставят продуктите. Добър апетит!
Оризови рулца със зеленчуци на пара - 25 минути
Бяла риба с моркови на пара - 30 минути
Телешки котлети с картофи на пара - 40 минути
Сарми с кайма на пара - 40 минути
Скумрия на пара - 20 минути
Пълнени кюфтета на пара - 30 минути