Пълнени телешки кюфтета на пара

Пълнени телешки кюфтета на пара Лакомник
Пълнени телешки кюфтета на пара
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г телешка кайма

150 мл прясно мляко

200 г ръжен хляб

1 глава лук, нарязана на ситно

2 скилидки пресован чесън

1 ч.л. риган

1 яйце

1 връзка магданоз, нарязан на ситно

3 сварени яйца

1 с.л. меко масло

3 с.л. пълнозърнесто брашно

За гарнитура:

3 картофа, обелени и нарязани на резени

3 моркова, обелени и нарязани на пръчици

1 ч.ч. карфиол

1 ч.л. нарязан джоджен

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Приготвя се плънката, като сварените яйца се нарязват на ситно и се объркват с нарязаният магданоз и маслото. Плънката се слага в хладилника. Кората на хляба се изрязва и средата се накисва в млякото за 2-3 мин. Каймата се омесва с изстисканата хлебна среда, яйцето, лукът, чесънът и ригана. Подправя се със сол и пипер.

От каймата се правят кюфтета, които се пълнят с по лъжичка от охладената плънка. Овалват се в брашното и се слагат в кошничка за варене на пара или в гевгир над вряща вода. Кюфтетата се варят на пара 20 минути.

В друг съд едновременно се слагат да се варят на пара и зеленчуците за около 15 минути, леко посолени и поръсени с джоджен. Поднасят се с лимонов сок като гарнитура за кюфтетата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц