Пълнени телешки кюфтета на пара



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Приготвя се плънката, като сварените яйца се нарязват на ситно и се объркват с нарязаният магданоз и маслото. Плънката се слага в хладилника. Кората на хляба се изрязва и средата се накисва в млякото за 2-3 мин. Каймата се омесва с изстисканата хлебна среда, яйцето, лукът, чесънът и ригана. Подправя се със сол и пипер.
От каймата се правят кюфтета, които се пълнят с по лъжичка от охладената плънка. Овалват се в брашното и се слагат в кошничка за варене на пара или в гевгир над вряща вода. Кюфтетата се варят на пара 20 минути.
В друг съд едновременно се слагат да се варят на пара и зеленчуците за около 15 минути, леко посолени и поръсени с джоджен. Поднасят се с лимонов сок като гарнитура за кюфтетата.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп