Телешките котлети се измиват и нарязват на порции. В подходяща тенджера се налива 2 ч.ч. вода, слага се малко количество сол, половината от маслото и лимоновия сок, поставя се решетката, намазана с масло, и отгоре котлетите.
Изваждат се готовите котлети, отцежда се бульонът. Брашното леко се запържва в масло, разрежда се с бульона и се вари на слаб огън до сгъстяване. След това се прецежда и се добавя маслото. Сервира се с гарнитура от зеленчуци, приготвени на пара.
Обелвате картофите и ги нарязвате на листа, дебели по около 1 см. Варите в уреда на пара абсолютно самостоятелно, дори без сол.
Когато са готови ги овкусявате със зехтин, диетична сол и поръсвате обилно с черен пипер от мелничката. Може да добавите пресен лук, а също и оцет на вкус.