Оризови рулца със зеленчуци на пара
Екзотично предложение за лека вечеря, предястие или закуска
Приготвяне
25 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Оризовото или стъкленото фиде се приготвят според инструкциите на опаковката. Отцеждат се добре. Оризовите кори се слагат между две мокри кърпи за около минута, за да омекнат.
Приготвя се сосът, като захарта и оцетът се слагат на средно силен огън за заврат. Прибавя се солта, разбърква се и се вари 6-7 минути, докато леко се посгъсти. Прибавят се чесънът, лютите чушки и кориандърът. Охлажда се.
В средата на всяка кора се слагат по едно листо от босилека, по една скарида, по малко пресен лук, морков и от готовото фиде. Леко се поръсва всичко с малко соев сос. Корите се сгъват на рулца и се слагат на един ред в бамбукова кошница или в съд за варене на пара за 4-5 минути. Сервират се веднага със соса.
Още по темата
Измийте и нарежете патладжаните на дълги и тънки филии. Намажете ги със сол и ги оставете да престоят 15 минути, след което изцедете образувалия се сок. Нарежете...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп