Полезни готварски съвети
Месото става крехко, ако го варите с глава лук
Автор:Лакомник
- За да премахнете миризмата от готвене, сложете върху топлия котлон няколко карамфилчета или сварете малко оцет.
- Когато варите моркови, сложете във водата 1-2 бучки захар, за да подобрите техния вкус. А ако ги пържите, прибавете в маслото малко захар, така те ще се зачервят приятно.
- Тестото на сладкишите няма да залепне на тавичката или във формите, ако предварително ги сложите за един час в хладилника.
- Картофената салата ще стане вкусна и пикантна, ако още докато са топли, картофите се залеят с малко зехтин.
- Ако целината ви е омекнала, ще я освежите, като я сложите в съд със студена вода, в който сте потопили половин обелен картоф.
- Лесно ще измиете тигана, в който сте пържили риба, и ще отстраните миризмата, ако първоначално го избършете с мека хартия, натрита със сол. След това го залейте с топла вода и препарат, а накрая го напръскайте с малко спирт и го запалете.
- Петна от майонеза ще премахнете, ако ги намажете със смес от брашно и бензин. Оставете няколко часа да престоят, изчеткайте ги и ги изперете с хладка вода.
- Мирисът в пластмасовата кутия, в която сте държали сирене или лук, ще изчезне незабавно, ако я измиете със сода за хляб.
- Когато ще варите свинско, агнешко или телешко месо, залейте го със студена вода. То ще стане по-ароматно, ако прибавите към водата и една необелена глава лук.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп