Полезни готварски съвети

Полезни готварски съвети Лакомник

Месото става крехко, ако го варите с глава лук

Полезни готварски съвети
Автор:Лакомник

  • За да премахнете миризмата от готвене, сложете върху топлия котлон няколко карамфилчета или сварете малко оцет.
  • Когато варите моркови, сложете във водата 1-2 бучки захар, за да подобрите техния вкус. А ако ги пържите, прибавете в маслото малко захар, така те ще се зачервят приятно.
  • Тестото на сладкишите няма да залепне на тавичката или във формите, ако предварително ги сложите за един час в хладилника.
  • Картофената салата ще стане вкусна и пикантна, ако още докато са топли, картофите се залеят с малко зехтин.
  • Ако целината ви е омекнала, ще я освежите, като я сложите в съд със студена вода, в който сте потопили половин обелен картоф.
  • Лесно ще измиете тигана, в който сте пържили риба, и ще отстраните миризмата, ако първоначално го избършете с мека хартия, натрита със сол. След това го залейте с топла вода и препарат, а накрая го напръскайте с малко спирт и го запалете.
  • Петна от майонеза ще премахнете, ако ги намажете със смес от брашно и бензин. Оставете няколко часа да престоят, изчеткайте ги и ги изперете с хладка вода.
  • Мирисът в пластмасовата кутия, в която сте държали сирене или лук, ще изчезне незабавно, ако я измиете със сода за хляб.
  • Когато ще варите свинско, агнешко или телешко месо, залейте го със студена вода. То ще стане по-ароматно, ако прибавите към водата и една необелена глава лук.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц