Скумрия в лимонов сос на пара
Бързо, полезно и вкусно предложение вечеря
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Всяко филе се нарязва на три парчета по дължина, поръсват се с пипер и лимонова кора на вкус и се сплитат по три на хлабава плитка. Завързват се от двете страни с конец. Слагат се в съд за варене на пара на умерен огън над къкреща вода с целина за 8 минути. За соса маслото се стопява на умерен огън. Слагат се каперсите, сокът и 1 ч.л. от лимоновата кора, чесънът и магданозът. Разбърква се минута и се подправя със сол на вкус. Рибатата се поднася, залята със соса и гарнитура по желание.
Още по темата
Изстискваме лимона върху рибите. Сипваме половината олио в тиган и добавяме предварително настърганата лимонова кора. Задушаваме, докато цветът на кората се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп