Скумрия в лимонов сос на пара

Бързо, полезно и вкусно предложение вечеря


Начин на приготвянe
Всяко филе се нарязва на три парчета по дължина, поръсват се с пипер и лимонова кора на вкус и се сплитат по три на хлабава плитка. Завързват се от двете страни с конец. Слагат се в съд за варене на пара на умерен огън над къкреща вода с целина за 8 минути. За соса маслото се стопява на умерен огън. Слагат се каперсите, сокът и 1 ч.л. от лимоновата кора, чесънът и магданозът. Разбърква се минута и се подправя със сол на вкус. Рибатата се поднася, залята със соса и гарнитура по желание.
Още по темата

Изстискваме лимона върху рибите. Сипваме половината олио в тиган и добавяме предварително настърганата лимонова кора. Задушаваме, докато цветът на кората се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп