Запечен лаврак с тиквички
Мариновайте рибата с лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер. Почистете тиквичките и ги нарежете на тънки филии. Отреджете 1/3 от портокаловата кора...
Бяла риба с пюре от морков
Изчистваме морковите и ги нарязваме на тънки ивички. Сваряваме ги в тенджера с вода, след което изсипваме водата и пасираме морковите. Доливаме млякото към...
Миди по френски
Зехтина се загрява в голям съд. Добавят се лука и чесъна и се задушават докато омекнат. Добавят се мидите, виното, сметаната, маслото и магданоза. Подправя...
Риба с гриловани ябълки и картофи
Рибните филета се мажат с олио, посоляват и натриват с тарос. Ябълките и картофите се почистват, измиват и нарязват на парчета. Мажат се с мазнина. Включва...
Бъркани яйца с пушена сьомга
Нарежете пушената сьомга на малки лентички. Разтопете половината масло в тиганче на много слаб огън. Докато маслото се топи, разбийте яйцата в купа и...
Кекс със скумрия
Разтворете захарта в топлото мляко заедно с маята. Оставете да втаса за 15 минути, прибавете брашното, щипка сол, маслото разтопено на стайна температура и...
Риба в бирено тесто
Нарежете рибата. Смесете брашното, сол, черен пипер, чесън, червен пипер, залейте с бирата и разбъркайте без да остават бучки от брашното. Загрейте зехтин,...
Руладини от риба на шиш
Филетата от риба се осоляват, натриват се със сок от лимон и горчица. Във всяко филе се слага от ситно нарязаните лук, целина и краставички и се завиват на...
Бяла риба с аспержи
Почистете рибата и я сложете в малко количество кипяща подсолена вода да ври 10 минути. Извадете и отстранете кожата. Сложете я в тавичка и наредете...
Бяла риба с моркови на пара
Филето се разрязва на две и се слага в съд за варене на пара. На дъното на съда се слагат 1 ч.ч. вода, коренът от магданоза, лукът, лимона и солта. Рибата се...
Шаран плакия с кайма
Тавичката се посолява и почистеният шаран се слага в нея. Омесва се каймата с малко чубрица и черен пипер и се запържва. След това шаранът се напълва с нея и...
Рибник по русенски
Първо трябва да оставите изчистения и измит шаран за един час в наклонена тавичка, за да се отцеди от кръвта. Подсушете
Супа от шаран
Изчистеният шаран се разделя на две по дължина и се нарязва на малки парченца. Нарязва се лукът и се нарежда в емайлирана тенджера ред риба, ред лук. Поръсва...
Млечен шаран
Шаранът се почиства и се разрязва на две, без да се маха главата (за Никулден рибата се готви с глава, за да не се маха богатството от къщата). Посолява се и...
Шаран в гърне
Изчистеният, измит и подсушен шаран се нарязва на парчета по 100 г. Зеленчуците се нарязват на ситно. В гърнето се нареждат ред риба, ред зеленчуци, като...
Печен шаран с майонеза
Нарязва се почистеният шаран на шайби, в зависимост от тавичката - 6-8 бр. В купа се слагат майонезата, сметаната, захарта и сол и подправки на вкус и хубаво...
Хрупкава бяла риба на фурна
Фурната се загрява до 280 градуса. Тавата се покрива с готварско фолио и отгоре се подреждат рибните филета. Доматите се измиват под течаща вода. В кухненски...
Риба на скара по селски
Загрейте грила. Смесете лимоновата кора, сухите подправки, червения пипер, анасона, сол и черен пипер на вкус. Оставете сместа на страни да престои. Върху...
Пълнен шаран с гъби и лук
Измийте и почистете шарана, като го намажете със сол и черен пипер и поръсите със зехтин. Накиснете сушените гъби във вода и ги оставете за около 5-10 минути...
Пълнен шаран за Никулден
Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол. В олио с малко сол и вода се...
Шаран с бадемов сос
Рибата се нарязва на парчета, осолява се, овалва се в брашно и се пържи в маслото. В същата мазнина се запържват нарязаният лук, малко брашно, нарязаните...
Риба в хартия на пара
Смесват се добре зехтинът, чесънът, лимоновият сок, копърът, лимоновата кора и горчицата. Слага се сол на вкус. Целината се обелва и се нарязва на резени с...
Пълнен шаран със зеле и хайвер
Загрейте маслото и запържете ситно нарязаното зеле и хайвера, като подправите със сол на вкус. Напълнете почистения шаран, зашийте добре и го запечете в...
Шаран с орехи и стафиди
Шаранът се почиства и се измива добре, посолява се и се оставя да престои около 1 час. Желателно е отворът на корема да не е много голям. Задушава се...
Шаран с картофи
Сваретекартофите в подсолена вода, обелете ги и оставете два три от тях цели.Останалите смачкайте на пюре заедно със сметаната, сол, черен пипер,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп