Рибни ястия

Лакомник
»
Рецепти
»
Рибни ястия
Запечен лаврак с тиквички
Запечен лаврак с тиквички
(0)
Мариновайте рибата с лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер. Почистете тиквичките и ги нарежете на тънки филии. Отреджете 1/3 от портокаловата кора...
Бяла риба с пюре от морков
Бяла риба с пюре от морков
(0)
Изчистваме морковите и ги нарязваме на тънки ивички. Сваряваме ги в тенджера с вода, след което изсипваме водата и пасираме морковите. Доливаме млякото към...
Миди по френски
Миди по френски
(0)
Зехтина се загрява в голям съд. Добавят се лука и чесъна и се задушават докато омекнат. Добавят се мидите, виното, сметаната, маслото и магданоза. Подправя...
Риба с гриловани ябълки и картофи
Риба с гриловани ябълки и картофи
(0)
Рибните филета се мажат с олио, посоляват и натриват с тарос. Ябълките и картофите се почистват, измиват и нарязват на парчета. Мажат се с мазнина. Включва...
Бъркани яйца с пушена сьомга
Бъркани яйца с пушена сьомга
(0)
Нарежете пушената сьомга на малки лентички. Разтопете половината масло в тиганче на много слаб огън. Докато маслото се топи, разбийте яйцата в купа и...
Кекс със скумрия
Кекс със скумрия
(0)
Разтворете захарта в топлото мляко заедно с маята. Оставете да втаса за 15 минути, прибавете брашното, щипка сол, маслото разтопено на стайна температура и...
Риба в бирено тесто
Риба в бирено тесто
(0)
Нарежете рибата. Смесете брашното, сол, черен пипер, чесън, червен пипер, залейте с бирата и разбъркайте без да остават бучки от брашното. Загрейте зехтин,...
Руладини от риба на шиш
Руладини от риба на шиш
(0)
Филетата от риба се осоляват, натриват се със сок от лимон и горчица. Във всяко филе се слага от ситно нарязаните лук, целина и краставички и се завиват на...
Бяла риба с аспержи
Бяла риба с аспержи
(0)
Почистете рибата и я сложете в малко количество кипяща подсолена вода да ври 10 минути. Извадете и отстранете кожата. Сложете я в тавичка и наредете...
Бяла риба с моркови на пара
Бяла риба с моркови на пара
(0)
Филето се разрязва на две и се слага в съд за варене на пара. На дъното на съда се слагат 1 ч.ч. вода, коренът от магданоза, лукът, лимона и солта. Рибата се...
Шаран плакия с кайма
Шаран плакия с кайма
(0)
Тавичката се посолява и почистеният шаран се слага в нея. Омесва се каймата с малко чубрица и черен пипер и се запържва. След това шаранът се напълва с нея и...
Рибник по русенски
Рибник по русенски
(0)
Първо трябва да оставите изчистения и измит шаран за един час в наклонена тавичка, за да се отцеди от кръвта. Подсушете
Супа от шаран
Супа от шаран
(0)
Изчистеният шаран се разделя на две по дължина и се нарязва на малки парченца. Нарязва се лукът и се нарежда в емайлирана тенджера ред риба, ред лук. Поръсва...
Млечен шаран
Млечен шаран
(0)
Шаранът се почиства и се разрязва на две, без да се маха главата (за Никулден рибата се готви с глава, за да не се маха богатството от къщата). Посолява се и...
Шаран в гърне
Шаран в гърне
(0)
Изчистеният, измит и подсушен шаран се нарязва на парчета по 100 г. Зеленчуците се нарязват на ситно. В гърнето се нареждат ред риба, ред зеленчуци, като...
Печен шаран с майонеза
Печен шаран с майонеза
(0)
Нарязва се почистеният шаран на шайби, в зависимост от тавичката - 6-8 бр. В купа се слагат майонезата, сметаната, захарта и сол и подправки на вкус и хубаво...
Хрупкава бяла риба на фурна
Хрупкава бяла риба на фурна
(0)
Фурната се загрява до 280 градуса. Тавата се покрива с готварско фолио и отгоре се подреждат рибните филета. Доматите се измиват под течаща вода. В кухненски...
Риба на скара по селски
Риба на скара по селски
(0)
Загрейте грила. Смесете лимоновата кора, сухите подправки, червения пипер, анасона, сол и черен пипер на вкус. Оставете сместа на страни да престои. Върху...
Пълнен шаран с гъби и лук
Пълнен шаран с гъби и лук
(0)
Измийте и почистете шарана, като го намажете със сол и черен пипер и поръсите със зехтин. Накиснете сушените гъби във вода и ги оставете за около 5-10 минути...
Пълнен шаран за Никулден
Пълнен шаран за Никулден
(0)
Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол. В олио с малко сол и вода се...
Шаран с бадемов сос
Шаран с бадемов сос
(0)
Рибата се нарязва на парчета, осолява се, овалва се в брашно и се пържи в маслото. В същата мазнина се запържват нарязаният лук, малко брашно, нарязаните...
Риба в хартия на пара
Риба в хартия на пара
(0)
Смесват се добре зехтинът, чесънът, лимоновият сок, копърът, лимоновата кора и горчицата. Слага се сол на вкус. Целината се обелва и се нарязва на резени с...
Пълнен шаран със зеле и хайвер
Пълнен шаран със зеле и хайвер
(0)
Загрейте маслото и запържете ситно нарязаното зеле и хайвера, като подправите със сол на вкус. Напълнете почистения шаран, зашийте добре и го запечете в...
Шаран с орехи и стафиди
Шаран с орехи и стафиди
(0)
Шаранът се почиства и се измива добре, посолява се и се оставя да престои около 1 час. Желателно е отворът на корема да не е много голям. Задушава се...
Шаран с картофи
Шаран с картофи
(0)
Сваретекартофите в подсолена вода, обелете ги и оставете два три от тях цели.Останалите смачкайте на пюре заедно със сметаната, сол, черен пипер,...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц