Пълнен шаран за Никулден
Приготвяне
2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол. В олио с малко сол и вода се слагат нарязаният на филийки лук, морковите, нарязани на ивички, и накрая нарязаните на дребно домати. Добавят се ситно нарязаните орехи, обеленият чесън, един лимон - обелен и нарязан на филийки. Разбърква се добре всичко, подправя се със сол. С така приготвената плънка се напълва шаранът и се зашива. Намазва се с олио и се слага в намазнена тава или гювеч. Върху него се нареждат резенчета домат и лимон, долива се 1 ч.ч. вода и се пече до зачервяване. Поднася се с бяло вино.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп