Риба в хартия на пара



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Смесват се добре зехтинът, чесънът, лимоновият сок, копърът, лимоновата кора и горчицата. Слага се сол на вкус. Целината се обелва и се нарязва на резени с дебелина 0,5 см. Резените се пускат за 4 минути да врят в подсолена вода. Изваждат се и се подсушават. Слагат се да се мариноват в половината от овкусеният зехтин, докато се подготви рибата. С другата половина от маринатата се намазват филетата пъстърва и се оставят за 20 минути.
През това време целината се изпича на грил или грил-тиган от двете страни, докато се получат красиви линии. Всяко парче риба, по 1/4 от целината и от маслините се увиват в хартия за печене. Пакетчетата се приготвят на пара за 25 минути.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп