Риба в хартия на пара

Риба в хартия на пара Лакомник
Риба в хартия на пара
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 филета пъстърва

90 мл зехтин

1 скилидка чесън, ситно нарязана

1 с.л. лимонов сок

1 с.л. копър, ситно нарязан

1 щипка фино настъргана лимонова кора

1 ч.л. пълнозърнеста горчица

1 средна глава целина

2 с.л. черни маслини, без костилки и нарязани на шайби

сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Смесват се добре зехтинът, чесънът, лимоновият сок, копърът, лимоновата кора и горчицата. Слага се сол на вкус. Целината се обелва и се нарязва на резени с дебелина 0,5 см. Резените се пускат за 4 минути да врят в подсолена вода. Изваждат се и се подсушават. Слагат се да се мариноват в половината от овкусеният зехтин, докато се подготви рибата. С другата половина от маринатата се намазват филетата пъстърва и се оставят за 20 минути.

През това време целината се изпича на грил или грил-тиган от двете страни, докато се получат красиви линии. Всяко парче риба, по 1/4 от целината и от маслините се увиват в хартия за печене. Пакетчетата се приготвят на пара за 25 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц