Бяла риба с аспержи

Бяла риба с аспержи Лакомник

Лека и вкусна вечеря за 30 минути

Бяла риба с аспержи
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг бяла риба

500 г аспержи от консерва

100 г масло

160 г брашно

500 мл прясно мляко

2 яйчни жълтъка

1 ч.ч. сметана за готвене

100 г кашкавал

30 г галета

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Почистете рибата и я сложете в малко количество кипяща подсолена вода да ври 10 минути. Извадете и отстранете кожата. Сложете я в тавичка и наредете аспержите.

Загрейте маслото на средно силен огън и добавете брашното. Запържете като бъркате непрестанно до златисто. Бавно сипвайте млякото към сместа и бъркайте да не останат бучки. Посолете и отново бъркайте. Стоплете сметаната в микровълнова фурна и добавете към сместа с млякото като бъркате. Когато сосът се сгъсти до консистенцията на боза, отстранете от котлона и добавете жълтъците при непрекъснато бъркане. Сипете соса върху рибата, поръсете настърган кашкавал и галетата и печете за 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Още по темата
Още по темата
Бяла риба с моркови на пара
Филето се разрязва на две и се слага в съд за варене на пара. На дъното на съда се слагат 1 ч.ч. вода, коренът от магданоза, лукът, лимона и солта. Рибата се вари 5-7...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц