Бяла риба с аспержи
Лека и вкусна вечеря за 30 минути
Приготвяне
30 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистете рибата и я сложете в малко количество кипяща подсолена вода да ври 10 минути. Извадете и отстранете кожата. Сложете я в тавичка и наредете аспержите.
Загрейте маслото на средно силен огън и добавете брашното. Запържете като бъркате непрестанно до златисто. Бавно сипвайте млякото към сместа и бъркайте да не останат бучки. Посолете и отново бъркайте. Стоплете сметаната в микровълнова фурна и добавете към сместа с млякото като бъркате. Когато сосът се сгъсти до консистенцията на боза, отстранете от котлона и добавете жълтъците при непрекъснато бъркане. Сипете соса върху рибата, поръсете настърган кашкавал и галетата и печете за 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Още по темата
Филето се разрязва на две и се слага в съд за варене на пара. На дъното на съда се слагат 1 ч.ч. вода, коренът от магданоза, лукът, лимона и солта. Рибата се вари 5-7...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп