Пълнен шаран с гъби и лук

Пълнен шаран с гъби и лук Лакомник
Пълнен шаран с гъби и лук
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 шаран около 2 кг

4 глави лук

250 г сушени гъби

250 г пресни гъби

3 скилидки чесън

1 с.л. кориандър

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. зехтин

100 мл червено вино

 

Начин на приготвянe

Измийте и почистете шарана, като го намажете със сол и черен пипер и поръсите със зехтин. Накиснете сушените гъби във вода и ги оставете за около 5-10 минути да набъбнат. Нарежете лука и пресните гъби на едро, а чесъна на ситно. Загрейте зехтина и запържете лука и чесъна. Прибавете пресните и двата вида гъби, залейте с вино и задушете за 5-6 минути. Добавете подправките и оставете да се задушават под капак още 5 минути. Сложете шарана в намаслена тава, напълнете го с половината от сместа, а останалата сложете отстрани на рибата. Поръсете с лимонов сок и покрийте с фолио. Печете за 20 минути в загрята до 180 градуса фурна, а след това махнете фолиото и печете още 5-10 минути. По време на печенето разбърквайте лука и гъбите и заливайте шарана със соса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц