Нови десерти с тиква

Нови десерти с тиква Лакомник

Хапнете с наслада тези полезни и диетични лакомства

Нови десерти с тиква
Автор:Лакомник

Печени, варени, сложени като плънка в баницата – тиквите са вкусен и подходящ за всеки плод. Но оказва се, малко от нас знаят доколко и за какво точно тиквата е полезна.

Дори да изядете с удоволствие цяла купа тиква, няма защо да чувствате талията си застрашена – едва ли сте изконсумирали повече от 30 калории, и то почти без мазнини. Затова тиквата може да е добър заместник на високо калоричните десерти - например когато се сервира топла и поръсена с канела. Тиквата е и богат източник на витамин С и калий, които предпазват от сърдечни заболявания и нормализират кръвното налягане. И заради всички тези ползи ви предлагаме днес да си приготвите десерт този прекрасен есенен зеленчук. Подбрали сме и варианти за тези от вас, които постят, както и икономични рецепти, тъй като тиквата е сред най-достъпните продукти на есенния пазар. Да ви е сладко!

 

Тиквени понички с портокалов крем англез

Тиквен кекс

Постни тиквени бисквити

Постни тиквени кубчета в карамел

Мъфини с тиква

Джинджифилов кекс с тиква

Постен кекс с тиква

Палачинки с тиква

Есенен чийзкейк с тиква

 

 

 

 

Още по темата
Още по темата
Сладки кюфтенца от тиква
Разрязва се тиквата на няколко парчета и се изпича. Отделя се от кората и се намачква  на пюре. Смесва се с 1 ½ ч.ч. счукани орехи, 3 с.л. галета, 1 ч.ч....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц