Кекс с тиква

Кекс с тиква Лакомник
Кекс с тиква
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. настъргана тиква

1 ч.ч. растителна мазнина

1 ч.ч. прясно мляко

2,5 ч.ч. брашно

1 ч.ч. бяла захар

1/2 ч.ч. фино смлени лешници

1 ч.ч. кафява захар

3 яйца

1 пак. бакпулвер

1/2 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. канела

1/2 к.л. индийско орехче

1/2 к.л. джинджифил на прах

2 пак. ванилия

щипка сол

Начин на приготвянe

В купа пресяваме брашното заедно с набухвателите, подправките и солта. В друга купа смесваме захарта и мазнината и разбиваме с миксер до пухкав крем. Добавяме яйцата едно по едно и разбъркваме към захарната смес. Добавяме млякото и разбъркваме добре. Смесваме мократа и сухата смес като добавяме брашното на части, докато се поеме изцяло. Разбъркваме добре до хомогенност.

Добавяме тиквата и лешниците и разбъркваме отново. Изсипваме в намаслена и набрашнена форма. Печем в загрята до 180 градуса фурна на опция вентилатор или горен и долен реотан. Печем около 50 мин. до час. Правим проба за готовност с дървено шишче - трябва да е сухо. Изваждаме, оставяме за 10-15 мин. във формата и обръщаме върху поднос. Приготвяме по желание глазура от пудра захар и вода и заливаме кекса. Можем да сервираме и поръсен само с пудра захар.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц