




В купа пресяваме брашното заедно с набухвателите, подправките и солта. В друга купа смесваме захарта и мазнината и разбиваме с миксер до пухкав крем. Добавяме яйцата едно по едно и разбъркваме към захарната смес. Добавяме млякото и разбъркваме добре. Смесваме мократа и сухата смес като добавяме брашното на части, докато се поеме изцяло. Разбъркваме добре до хомогенност.
Добавяме тиквата и лешниците и разбъркваме отново. Изсипваме в намаслена и набрашнена форма. Печем в загрята до 180 градуса фурна на опция вентилатор или горен и долен реотан. Печем около 50 мин. до час. Правим проба за готовност с дървено шишче - трябва да е сухо. Изваждаме, оставяме за 10-15 мин. във формата и обръщаме върху поднос. Приготвяме по желание глазура от пудра захар и вода и заливаме кекса. Можем да сервираме и поръсен само с пудра захар.
