Любимата рецепта с нови апетитни плънки
Сред многото български ястия, които минават за строго национални, типични и традиционни има едно, за което вписването в националния код е вън от всякакво съмнение. Това е баницата. Тя не е просто неизбежна част от празничното меню, а нещо много повече - тя е елемент от националния светоглед, малка семейна нирвана, извор на добродетелност и източник на кулинарни страсти. Няма празник през годината, който да не е удостоен с някаква баница. Същото важи и за семейните събирания, защото както и нашенското хоро, така и това магическо ястие има силата да обединява хората. Днес ви предлагаме да съберете около масата семейството си на вкусна домашна баница и ви предлагаме да опитате по-нетрадиционни варианти за плънката. Вижте и базовата рецепта - "Кори за баница". Добър апетит!
Бързи идеи с готови кори:
* Ако нямате опит в приготвянето на домашна баница, вижте статията ни от рубрика „Съвети” – "Как да приготвите домашна баница" и я направете с готови кори - "Бърза баница със спанак и сирене (стъпка по стъпка)"