Бърза баница с пиле

Питателно и вкусно домашно ястие по всяко време


Приготвяне
40 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Нарязваме пилето на парчета и го поставяме да се вари в студена вода. Добавяме няколко зърна черен пипер и сол. Обезкостяваме месото и го накъсваме на малки парченца. Прецеждаме бульона, слагаме ориза и го оставяме да ври 10 мин. Слагаме нарязания лук и гъбите, варим още 10-15 минути. Посоляваме с вегета, чер пипер и слагаме магданоза и джоджена. Добре е да оставим сместа да изстине. В намазана тава редим 2-3 кори намазваме ги с разтопено масло, слагаме плънката и т. н. Отгоре също слагаме кори и ги намазваме с масло. Печем около 20 минути. След като я извадим от фурната, напръскваме баницата с вода и я задушаваме с кърпа
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп