Каймата размийте с малко вода и бъркайте, за да стане на каша. Загрейте олиото на средно силен огън и задушете в него праза, оставете на котлона докато сместа леко се сгъсти. След като свалите от огъня, подправете плънката с чесън, пипер и сол.
Сварете ориза в подсолена вода за 20 минути на средно силен докато омекне, но да не се превари. Смесете праза с ориза и леко разбъркайте.
Върху намаслена тава разстелете две кори и поръсете плънка. Навийте и редете в кръг в тавата. Нарежете на места и залейте с разтопеното и сгорещено масло, газираната вода и разбитите яйца. Печете около 20 минути в предварително загрята фурна на 240 градуса. Покрийте с фолио, ако отгоре придобие златист цвят прекалено бързо. След като извадите, поръсете с вода и покрийте с кърпа да омекне.