Баница с картофи и заливка

Нов вариант на любимата рецепта, който може да предложите и като предястие


Приготвяне
40 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Обелете, нарежете и сварете картофите. Намачкайте ги, но не много, и ги смесете с наситнения магданоз и подправките. Оставете да се охладят.
Сложете две кори и ги поръсете с олио, поръсете от картофената плънка, завийте на руло и сложете в тавата. Всяко следващо руло, увивайте около предишното. Така пригответе всички кори по двойки, докато напълните тавата.
За заливката смесете всички продукти и изсипете върху баницата. Печете в загрята на 170 градуса фурна около 25-30 минути или до покафеняване. Готова баница завийте с хартия за печене, да се задуши за 10 минути, ако я предпочитате по-мека.
Още по темата

От брашното, малко сол и вода се омесва средно твърдо тесто, което се разточва на кори. Тестото разделете на топчета, по-големи от яйце и започнете точенето. Докато...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп