6 нови идеи с пикантни сосове от азиатската кухня
Шаранът е често използвана риба в малко национални кулинарии. Освен у нас от европейските страни тя е популярна в Полша, Чехия и Румъния. За сметка на това в Далечния Изток е любим гост на масата – в Китай и Тайланд. Там тя се приготвя пържена в големите дълбоки тигани, наречени уок, и се сервира с пикантни зеленчукови сосове с типичния за местната кухня сладко-кисел вкус. Всички рецепти са много бързи и се приготвят в рамките на 30 минути.
Може да опитате тези апетитни рецепти, подбрани от кулинарите ни, така че да са с достъпни на българския пазар продукти, и да отпразнувате Никулден с по-нетрадиционни вкусове. Със сигурност ще оберете овациите на гостите си. Добър апетит!
Бърз шаран по китайски с праз лук
Шаран в соев сос по тайландски
Шаран с джинджифил и зелен лук
Шаран в бира и цитруси с мащерка
Хрупкав шаран със зеленчуци по китайски