




Почистете рибата и я намажете със сол отвътре да престои 10 минути. Накълцайте праза, чушката и джинджифила на ситно.
Загрейте голям тиган или китайски уок на силен огън и добавете олиото. Изпържете вътре рибата от двете страни. Ако е много голяма я местете, така че едната част да излиза извън тигана и после изпържете и нея. Изпържете до златисто и извадете. Добавете в тигана останалите съставки, бел бульона, и гответе още 5-6 минути, докато омекнат. Разтворете бульона в чаша с гореща вода, върнете рибата в тигана и добавете вътре бульона. Покрийте с капак леко, нищо че рибата излиза. Отново я преместете, така че всяка част от нея да престои по половин минута в тигана със соса. Извадете я и когато бульонът изври и сосът се сгъсти – около 5 минути, сервирайте рибата в плато, полята със сос. Рязането й става на масата и всеки си слага в чинията.

