Шаран в бира и цитруси с мащерка
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 190 градуса. Покрийте с фолио тава за печене. Поръсете отгоре морската сол и зехтина равномерно. Добавете половината от останалите съставки, сложете рибата и повторете слоя с подправките, цитрусите, стафидите и течностите. Завийте с фолиото или втори лист, ако този не ви достига. Не се старайте да го покривате плътно, за да има откъде да излиза парата. Печете 40-50 минути. Сервирайте рибата, полята с част от соса, картофите и поръсена с магданоз.
Още по темата
Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол. В олио с малко сол и вода се слагат...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп