Полски коледен шаран



Начин на приготвянe
Магданозът, морковите и целината се нарязват на дълги и тънки ивички. Лукът се нарязва на кръгчета и се слага да се вари с корените в 750 мл гореща вода и бирата. В тенджерата се слагат и увити в марличка подправки: чесън, стрък мащерка, дафинов лист и черен пипер на зърна. След 1 час варене се изважда марличката с подправките. В ароматния бульон се добавят оцет, сол и шаранът цял или ако тенджерата не е достатъчно широка, нарязан на парчета. Върху рибата се сипват 5-6 с.л. олио. Тенджерата се захлупва плътно. Ястието се вари на слаб огън 45 мин.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп