Шаран с джинджифил и зелен лук



Приготвяне
30 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Направете разрези в шарана и шпиковайте с джиднжифила. Сложете го в съд за готвене на пара и поръсете с лука, сипете и виното. Гответе на пара 10 минути (ако нямате такъв уред или тенджера, може да изпечете рибата за 10 минути на 200 градуса). 3 минути преди да се свари рибата, добавете зелето отгоре.
За соса загрейте на силен огън маслото и добавете чесъна, джинджифила и чушката за минута. Сложете соса и бульона и като изври 2-3 минути, добавете соевия сос и захарта. Когато заври, добавете тофуто, разбъркайте и сложете и нишестето. Разбъркайте и отстранете от котлона вече сгъстения сос.
Сервирайте рибата със зеленчуците и соса в плато.
Още по темата

Почистете рибата и я намажете със сол отвътре да престои 10 минути. Накълцайте праза, чушката и джинджифила на ситно.
Загрейте голям тиган или китайски уок на силен...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп