Шаран с джинджифил и зелен лук

Шаран с джинджифил и зелен лук Лакомник
Шаран с джинджифил и зелен лук
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 см. джинджифил, наситнен

1 голям шаран, почистен

1 супена лъжица оризово или бяло вино

1 връзка пресен лук, нарязан на шайби

300 г бейби китайско зеле или обикновено, нарязано

За соса:

2 супени лъжици фъстъчено масло

2 скилидки чесън, нарязани на ситно

2 супени лъжици прясно настърган корен от джинджифил

1 люта чушка, ситно нарязана

1 супена лъжица лют сос

200 мл горещ зеленчуков бульон

200 г тофу, нарязано на кубчета

1 супена лъжица светъл соев сос

1 щипка захар

1 супена лъжица царевично брашно, смесена с 2 супени лъжици студена вода на каша

Начин на приготвянe

Направете разрези в шарана и шпиковайте с джиднжифила. Сложете го в съд за готвене на пара и поръсете с лука, сипете и виното. Гответе на пара 10 минути (ако нямате такъв уред или тенджера, може да изпечете рибата за 10 минути на 200 градуса). 3 минути преди да се свари рибата, добавете зелето отгоре.

За соса загрейте на силен огън маслото и добавете чесъна, джинджифила и чушката за минута. Сложете соса и бульона и като изври 2-3 минути, добавете соевия сос и захарта. Когато заври, добавете тофуто, разбъркайте и сложете и нишестето. Разбъркайте и отстранете от котлона вече сгъстения сос.

Сервирайте рибата със зеленчуците и соса в плато.

Още по темата
Още по темата
Бърз шаран по китайски с праз лук
Почистете рибата и я намажете със сол отвътре да престои 10 минути. Накълцайте праза, чушката и джинджифила на ситно. Загрейте голям тиган или китайски уок на силен...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц