Шаран в соев сос по тайландски
Приготвяне
30 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Мариновайте шаран в сол за 10 минути. Изпържете го на силен огън в олиото в голям тиган, като го местите от главата към опашката, ако не се събира. Пържете 7-8 минути от едната страна и 5 от другата.
Смесете чесъна, джинджифила, лука и чушката. Добавете сосовете и нишестето и разбъркайте, за да получите гладък сос. Сервирайте рибата, поръсена с лука и соса.
Още по темата
Рибата се нарязва на парчета, осолява се, овалва се в брашно и се пържи в маслото. В същата мазнина се запържват нарязаният лук, малко брашно, нарязаните морков,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп