Шаран в соев сос по тайландски

Шаран в соев сос по тайландски Лакомник
Шаран в соев сос по тайландски
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 шаран

1 стрък зелен лук, нарязан

1 см. джинджифил, нарязан

3 скилидки чесън, нарязани

2 червена люта чушка, нарязана

1 супена лъжица царевично нишесте

1 супена лъжица соев сос

1 супена лъжица чили сос

1 супена лъжица захар

1 супена лъжица оцет

1 супена лъжица вино за готвене

вода

сол

6 с.л. олио

Начин на приготвянe

Мариновайте шаран в сол за 10 минути. Изпържете го на силен огън в олиото в голям тиган, като го местите от главата към опашката, ако не се събира. Пържете 7-8 минути от едната страна и 5 от другата.

Смесете чесъна, джинджифила, лука и чушката. Добавете сосовете и нишестето и разбъркайте, за да получите гладък сос. Сервирайте рибата, поръсена с лука и соса.

Още по темата
Още по темата
Шаран с бадемов сос
Рибата се нарязва на парчета, осолява се, овалва се в брашно и се пържи в маслото. В същата мазнина се запържват нарязаният лук, малко брашно, нарязаните морков,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц