Хрупкави пайове със солена плънка
Хапват се топли и студени за обяд, вечеря или предястие
Автор:Лакомник
Солените пайове са западноевропейският вариант на родната баница или пък на италианската пица, въпреки че са измислени в Древна Гърция. Във Франция е по-традиционно приготвянето им като тарта с по-различно тесто. Пайовете са най-популярни в английската и американската кухня, въпреки че глобализацията ги направи любими на много модерни домакини. Ако и вие сте от тях или пък сте готови за нови експерименти в кухнята, ви предлагаме да опитате някоя от апетитните рецепти за солени пайове на Lakomnik.bg. Тези хрупкави вкусотии могат да се приготвят по всяко време на деня и ще се хапнат с благодарност от близките ви и на закуска, и на обяд, и на вечеря.
Още по темата
Всички сме чували фразата „американско като ябълковия пай”. Истината обаче е, че вкусният десерт не е измислен от жителите на САЩ, а е бил приготвян още от...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп