Пай със свинско

Пай със свинско Лакомник
Пай със свинско
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

125 г зехтин

875 г свинско месо на кайма

50 г ситно нарязан лук

150 мл бяло вино

2 с.л. коняк

½ ч.л. градински чай

1 глава лук, нарязана на ситно

1 с.л. горчица

1 яйце

черен пипер на вкус

сол на вкус

1 ябълка, почистена и рендосана

Начин на приготвянe

Смесете брашното с 1 ч.л. сол и направете в средата кладенче. Загрейте зехтина и прибавете към брашното. Замесете тестото внимателно и го оставете на страни, като го покриете. През това време направете плънката като смесите каймата, виното, лука коняка, подправките, горчицата и ябълките. Разтеглете половината от тестото в намаслена форма за печене, поставете отгоре на равен слой плънката, а отгоре останалото тесто. Печете за 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц